Boykot Israel! Stop folkemordet! Frit Palæstina!

Den kommende lørdag d.13.april er der indkaldt til protestdemo kl.11.30-13.15 i København foran DGI byen, hvor Merkur Bank holder generalforsamling. Boykot Israel-kampagnen opfordrer til at deltage i protesten mod Merkur Banks investeringer i bl. a Check Point Software Technology gennem Triodos. Der er i København også indkaldt til demonstration søndag den 14. april kl. 14-16. Her går demoen fra Christianshavns Torv til Rådhuspladsen.

Pressemeddelelse

Fra Boykot Israel Kampagnen 7. april 2024

Merkur Bank må straks stoppe sine investeringer i israelske selskaber og muliggøre overførelse af penge til Palæstina!

Det er kommet frem at Merkur Bank, der markedsfører sig som grøn og progressiv andelskasse, tjener penge ved ar investere i israelske selskaber for deres kunder. Det sker gennem den europæiske investeringsbank Triodos og drejer sig om følgende tre israelske firmaer: Solar Edge, Tipa og Check Point Technologies.

Især Check Point Technologies, med hovedsæde i Tel Aviv, er det værd at holde øje med. Dette firma, Israels fjerdestørste, arbejder tæt sammen med det israelske militær og den israelske sikkerhedsindustri. Endvidere arbejder Check Point Technologies sammen med Israels største våbenproducenter, herunder dronefabrikanten Israel Aerospace Industries (IAI). Der er således stor sandsynlighed for at Merkur Bank, gennem sine skandaløse investeringer i besættelsesmagten Israels selskaber, gør sig medskyldig i folkemordet i Gaza.

Det er endvidere kommet frem at Merkur Bank blokerer for overførelser af penge til Palæstina, hvilket er blevet bragt op i Folketinget.

Boykot Israel Kampagne bakker op om utilfredse Merkur-andelshavere, der vil møde frem til Merkur Banks generalforsamling lørdag den 13. april og både inden og under generalforsamlingen kræve stop for investeringer i den israelske stat, der pt udfører folkemord og etnisk udrensning i Palæstina.

Demonstration: lørdag den 13. april kl. 11.30 -13.15 foran DGI-Byen, Tietgensgade 65, København.

Boykot Israel! Stop folkemordet! Frit Palæstina!

På Boykot Israels hjemmeside er der en liste over boykotvarer, der løbende opdateres.

Finder du israelske varer, når du er ude at handle, opfordres du desuden til at sende Boykot Israel en mail med et billede af varen samt info om hvor den er set til salg.

Boykot Israel-DK


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater