HELE DANMARK PÅ GADEN FOR PALÆSTINA

“Åååh vores regering – vender blikket – den anden vej
Når Mette, hun vil støtte Netanyahus folkedrab, så må vi gå på gaden. Det bliver ikke i vores navn.”

Sådan lød en af slagsangene ved dagens demonstration.

Israels bombardementer og daglige drab i Gaza taler deres brutalt tydelige sprog. 27000 døde og over 66000 sårede, heraf et forfærdende stort antal børn, kan ikke ignoreres. Dertil kommer den katastrofale mangel på alle livsfornødenheder. Israel forhindrer konsekvent at mad, vand, el, medicin og andre livsnødvendigheder, i tilstrækkeligt omfang, får mulighed for at komme ind til de lidende i et Gaza der ligger i ruiner. Hungersnøden er fremskreden.

Alligevel benægter den danske regering og flertallet af Folketingets partier at Zionist Israel begår folkedrab. Ligesom de har blåstemplet at danske virksomheder producerer de våbenkomponenter der bliver brugt til bomberne der regner ned over civilbefolkningen i Gaza. De har blod på deres hænder!

Men alle vi andre vil ikke stiltiende acceptere at den forfærdelige massakre på det Palæstinensiske folk får lov at fortsætte. Tværtimod er solidariteten fortsat stærk og usvækket, som dagens store demonstration tydeligt viste. En mangfoldighed af mennesker i alle aldre strømmede til Frederiksberg rådhusplads for at vise deres vrede og afsky over den vestlige verdens politikeres accept af Israels folkedrab.

Som APK siger i udtalelsen Den danske regering skal stoppe sin støtte til Israels folkemord:
“Vi kræver, at den danske stat og regering, aktivt arbejder for en øjeblikkelig våbenhvile og adgang for nødhjælp. At den afbryder sine politiske, økonomiske, militære og kulturelle forbindelser med Apartheid Israel indtil det sker. Der må indføres sanktioner og boykot af Israel på alle områder, sådan som det skete mod Sydafrika under apartheidstyret der.

De danske våbenleverancer til Israel må stoppes øjeblikkelig. Den danske stat og regering skal ikke deltage i USA’s og EU’s militære operationer ”Beskyt Israels folkemord” i Det røde hav og dermed være med til at øge krigsfaren i hele regionen.

Vi kræver, at den danske regering og stat stopper sin kriminalisering af Palæstina solidariteten og sagerne mod de anklagede for sympati mod Hamas.

Den brede Palæstina solidaritetsbevægelse må blive ved med at rejse disse krav og politisk støtte det palæstinensiske folks befrielse med fornyet kraft.”

FREE PALESTINE!
METTE STOP DIT HYKLERI – ISRAEL ER ET TYRANI!

Da den enorme menneskemængde bevægede sig mod Københavns rådhusplads rungede, disse efterhånden velkendte kampråb i gaderne.

Mange palæstinensiske flag blev luftet, så ingen kunne være i tvivl om demonstrationens budskab. Samhørigheden blandt deltagerne i den enorme demonstration føltes mærkbar og styrket af at være forenet i kravene om varig våbenhvile og et frit Palæstina. Bevidstheden om at millioner af mennesker verden over går på gaden med samme formål, indgyder også håb.

Den massive demonstration blev afsluttet på Københavns Rådhusplads der var propfyldt og mere til. Det blev hermed igen slået eftertrykkeligt fast at folkemordet ikke er i vores navn.

Det eneste der kan sikre, at dette folkemord ikke fortsætter, er en øjeblikkelig og permanent VÅBENHVILE NU – en afslutning på alle aggressionshandlinger, der startede for 75 år siden. Og en afslutning på den israelske belejring af Gaza, for at redde de sårede, genopbygge et sundhedssystem og sikre mad, vand og husly til  befolkningen.

For varig våbenhvile! For et frit Palæstina!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater