Nej til NATO-landenes militære støtte til Israel

Udtalelse fra Stopp NATO, Norge

Stoltenberg og Biden
NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg og USA’s præsident Joe Biden

Det igangværende angreb på Gaza bliver stadig mere grusomt, men i dette tilfælde har NATO ingen intentioner om at gøre noget for at stoppe krigsforbrydelserne. Jens Stoltenberg udtalte til Dagsavisen den 31.10.23, at NATO ikke skal være direkte involveret i “denne del af konflikten i Mellemøsten”. Ikke desto mindre er mange NATO-lande nu blevet deltagere. På Israels side!

Det palæstinensiske folk er fuldstændig forsvarsløst over for Israels militærapparat. Houthierne i Yemen har forsøgt at stoppe skibe i Rødehavet på vej til Israel med våben og andre forsyninger, som gør det muligt for Israels hærgen at fortsætte. USA har reageret ved at angribe houthierne og bede sine NATO-allierede om militære bidrag. Det har flere af dem gjort, blandt andet Danmark, som har sendt en fregat, mens den norske regering indtil videre har begrænset sig til at sende et par støtteofficerer.

Stop NATO mener, at det er forkasteligt at bidrage militært til, at Israel kan fortsætte sine krigsforbrydelser i Gaza, og vi opfordrer alle medlemmer af Stortinget til at stoppe enhver norsk militær deltagelse på Israels side.

Stop NATO støtter boykot og blokade af krigsmateriel og varer, der støtter Israels besættelse.

Se Stopp NATOs hjemmeside

Læs også
Dansk fregat sættes ind i krigsbrændpunkt til støtte for Israel – og Mærsk


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater