Vi fordømmer aggressionen mod Yemen

Gaza called, Yemen answered. Carlos Latuff

Udtalelse fra Kommunistiske Platform, Norge

Israel ønsker at udvide sin udryddelseskrig til Libanon og andre dele af Levanten. Norge og de andre vestlige imperialistmagter foregiver at være bekymrede for en udvidelse af det, de kalder “konflikten” i Palæstina.

Men hvad er det, de gør?

USA, EU, NATO og Norge opretholder forbindelserne med den zionistiske stat Israel som før og forsyner Israel med våben og ammunition, så folkemordet og fordrivelsen af palæstinenserne kan fortsætte.

Den 12. januar lancerede USA og Storbritannien missil- og bombeangreb på den suveræne stat Yemen og dens hovedstad Sanaa, da Yemen forsøger at blokere for skibstrafikken, der forsyner den zionistiske stat. NATO har officielt støttet angrebene.

Timingen af angrebet falder sammen med, at Den Internationale Straffedomstol behandler Sydafrikas anklager mod Israel for folkedrab og apartheid. Sydafrika repræsenterer modigt hele verdens samvittighed over for den kriminelle stat Israel. Intet andet land har samme autoritet og mod, når det gælder om at konfrontere apartheid og forbrydelser mod menneskeheden. En række stater har stillet sig bag Sydafrika. Det er sigende, at ingen af dem er europæiske.

Norge, repræsenteret ved udenrigsminister Espen Barth Eide, “kendte” til planerne om at angribe Yemen, men har ikke gjort det mindste forsøg på at stoppe dem. Tværtimod har Norge sendt stabsofficerer for at støtte den amerikanske krigsoperation. Norge har den frækhed at advare Yemen og Iran mod en “optrapning”, mens hele verden kan se, at det er USA, Storbritannien, NATO og Israel, der optrapper krigen og truer med at sætte hele Mellemøsten i brand.

Norge er medansvarlig for Israels folkemord og den igangværende eskalering.

Vi fordømmer de amerikansk-britiske angreb på Yemen og kræver, at Norge øjeblikkeligt trækker sig ud af Operation Prosperity Guardian!

Hvis udenrigsministeren forventer at blive taget alvorligt med sin opfordring til våbenhvile i Gaza, må Norge øjeblikkeligt støtte Sydafrika i Den Internationale Straffedomstol.

12. januar 2024

Kommunistisk Platform – Marxister-Leninister

Udtalelsen kan læses her: Fordøm angrepene på Jemen og all norsk medvirkning! 

Også Stop Annekteringen har udsendt en direkte fordømmelse af USAs angreb og Danmarks deltagelse


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater