Hele Danmark på gaden for Palæstina – søndag d. 7. januar – Danmark siger nej til folkemord!

For tredje gang holdes en samlende stor-demonstration i København i solidaritet med Palæstina. Lad den blive endnu større end de foregående og vise den voksende solidaritet og kravene til den danske regering. Arrangørerne skriver:
– Vi kalder til stordemonstration i København for højt og tydeligt at lade vores politikere vide, at vi kræver øjeblikkelig og varig våbenhvile, ubegrænset adgang til nødhjælp, en ende på den ulovlige belejring af Gaza og frigivelse af de over 7000 palæstinensiske gidsler i Israel mod frigivelsen af de resterende israelske gidsler i Gaza.

Vi opfordrer hele Danmark til at gå på gaden for at vise vores regering, at de står til ansvar og bør handle øjeblikkeligt. Regeringen har blod på deres hænder, og de skal vide, at vi mener det, når vi råber: Danmark siger nej til folkemord!

Israel har efter en “pause” i krigshandlingerne genoptaget folkedrabet af den palæstinensiske befolkning i Gaza på voldsom vis. Hundredvis af mennesker er dagligt blevet dræbt af israelske bomber; “krigszonen” er blevet udvidet yderligere af Israel mod syd ved grænsen til Egypten, og ingen steder er sikre længere. Al mad, vand, elektricitet, brændstof og medicinske forsyninger er blokeret af Israel. 1,8 million mennesker er drevet på flugt svarende til 80% af Gazas samlede befolkning.

Israels massive angreb på den palæstinensiske civilbefolkning har stået på i næsten tre måneder nu. Vi kan ikke længere se stiltiende til, mens civile dræbes, hospitaler og skoler bombes, og børn sulter til døde. 20.000 palæstinensere er blevet dræbt under de israelske bombardementer, og næsten halvdelen af dem er børn (22/12/2023). Hepatitis og andre sygdomme, der lige nu spredes i Gaza grundet den humanitære krise, truer yderligere med at slå tusinder af børn og voksne ihjel.

Antallet af dræbte og fordrevne i Gaza overgår allerede nu Nakbaen (katastrofen i 1948), og det frygtes, at situationen vil ende med en total etnisk udrensning af den palæstinensiske befolkning – denne gang i Gaza. Israels premierminister Netanyahu har erklæret, at Gaza vil blive forvandlet til en “affolket ø”. Israelske parlamentsmedlemmer opfordrer åbent til en ny Nakba, og Israels forsvarsminister har stemplet palæstinensere som “dyr”.

Alt imens Gaza bombes, angriber og skyder israelske soldater og bosættere på Vestbredden palæstinensere uden konsekvenser. På Vestbredden har FN siden 7. oktober registreret i gennemsnit fem bosætterangreb om dagen, og israelske soldater og bosættere har her dræbt mindst 254 palæstinensere, herunder 65 børn (04/12/23).

Det har aldrig været vigtigere at stå sammen og sige magthaverne imod. Vi opfordrer hele Danmark til at komme til København d. 7. januar og vise befolkningens sammenhold og styrke til at sige fra over for nyere tids mest grusomme folkemord. Vi må og skal fylde hele Københavns gader til denne demonstration. Nok er nok!

Støt den palæstinensiske kamp mod kolonisering, militær besættelse, massakre og racistisk apartheidpolitik – støt den palæstinensiske kamp for frihed, retfærdighed og selvbestemmelse!

Dette er en gående demonstration. Programmet starter ved Frederiksberg Rådhus og slutter ved Rådhuspladsen, København.

Se begivenhed på Facebook

Der vil være mulighed for fællestransport i bus fra Odense, Sønderborg, Kolding, Vejle og Århus. Se mere her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater