USA kan nu føre krig fra dansk jord – NEJ til amerikanske baser!

Regeringen har i dag indgået en bilateral militæraftale med USA, der giver USA ret til at etablere militærbaser i Danmark. De vil dermed have direkte kontrol og alle juridiske rettigheder og kan placere våben, materiel og tropper. Med tilsvarende aftaler med Norge og snart også Sverige og Finland spinder USA-imperialismen et tæt net over Norden til kontrol af USA’s og NATO’s front mod Rusland.

I praksis betyder aftalerne, at USA’s militær befinder sig lige her i det nordlige Europa i en fremskudt front. Hvilke krig skal startes – og våben der måtte blive anvendt i en kommende krig styres hermed suverænt fra USA. Danmark og Norden får rollen et militært støttepunkt for USA, som det sker tilsvarende over hele kloden.

De områder der nu og her er udpeget som militære støttepunkter for amerikansk militær er flyvestationerne i Skrydstrup, Karup og Aalborg. Det betyder at amerikanske krigsfly får base her.
De vil blive udgangspunkt for amerikansk kontrol og overvågning af Østersøen og som helhed vil baserne i Norden give USA en stærk militær kontrol fra den finske grænse over Arktis, Nordpolen til Østersøen og Det Baltiske Hav. USA’s missilskjold, radarer og fly er rykket frem i forreste række mod Rusland.

Dette skal bestemt ikke opfattes som en sikring og forsvar af Norden. Tværtimod er det krigsopbygning fra USA’s side. Kommende konfrontationer forventes fra USA’s side at kunne ske lige her med Norden som krigsskueplads.

At regeringen nu giver USA-imperialismen ret til at rykke direkte ind i Danmark må ses i tæt forbindelse med medlemskabet af NATO, det er 2 sider af samme mønt. En total alliance med det der stadig er verdens stærkeste imperialistmagt, der forbereder opgør med de konkurrerende imperialistiske magter Rusland og Kina.

Fra alle lande verden over må vi sige NEJ til forberedelse af nye krige, NEJ til at være en del af monopolernes krige for kontrol over verden.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater