Hetz og anslag mod Palæstina-solidariteten

Reaktionen på Israels krig og folkemord mod palæstinenserne har været en kæmpemæssig harme og en solidaritetsbevægelse, der stadig vokser. Mens regeringen har stillet sig 100% bag Israel og fra dag ét har hetzet mod palæstinensere og har udspredt løgne, ikke mindst vendt mod alle former for støtte og solidaritet.

Af Lisbet Bonde, APK

Hele Danmark på gaden for Palæstina 10 december 2023 – Foto af Emil Nicolai Helms

Mange som udtrykker støtte til Palæstina, og det gælder i særdeleshed dansk-palæstinensere, oplever trusler og hærværk.

Fra dag 1 i Israels krig mod palæstinenserne har statsministeren og diverse andre ministre udtrykt deres store afstandtagen og foragt for de, der går i optog mod Israels folkemord.

Regeringen råbte og råber op om de (palæstinensere), som trods høj uddannelse osv. alligevel ikke havde taget danske værdier til sig!

De havde ikke ‘opdaget’, at tusinder af alle slags danskere gik med i optogene.

I regeringens enøjede, reaktionære støtte til og hyldest af Israel blander de anklager mod Hamas og deres eget racistiske fremmedhad.

Det fører meget med sig.

Forfølgelse, fyringer, fratagelse af poster oplever palæstinensere og deres støtter overalt i verden. Også i Israel, hvor et opslag på facebook har medført anholdelser og fyringer.

I Danmark ville det have kostet dansk-palæstinensere deres nye danske statsborgerskab, hvis det stod til formanden for indfødsretsudvalget, DF-eren Mikkel Bjørn.

Han havde gransket facebookprofilerne for 50 danskere, som stod på listen for at få statsborgerskab. Han har rejst 50 spørgsmål til minister Kaare Dybvad, hvor han udstiller disse mennesker. Fx ”om ikke det er yderst betænkeligt at en ansøger har et palæstinensisk flag på sin facebook.” En anden, han anfægter, har skrevet “Free Palestine”. En tredje har haft et indlæg i Altinget.

(De såkaldt danske værdier, er det ikke noget med især ytringsfrihed!!!)

Den rasende udskældning og udhængning af palæstinensere har også medført, at palæstinensere på mange arbejdspladser oplever, at ingen tør tale til dem om den situation de befinder sig i, måske med familie i Gaza, måske bare med sorg over hvad der sker.

Isam B, som er en stærk stemme for Palæstina, er blevet frataget en dialogpris, han netop stod til at skulle modtage.

Folk har oplevet hærværk på deres bil, når de kører med et palæstinensisk flag i ruden.

I Odense og København oplevede APK hærværk mod vores butikker, hvor vi havde Palæstinaflag og paroler i vinduerne.

Vi hører nu Hamas nævnt i forbindelse med mulig terrorforberedelse. Et postulat som Israel prøver at plante.

Samtidig forsøger regering og politikere hele tiden, at fremholde jøderne i Danmark som de store ofre. Politikerne oser af hyklerisk empati og bekymring for ytringsfrihed.

Ingen skal hetzes heller ikke jødiske borgere.

Regeringen splitter helt bevidst befolkningen. De raser mod palæstinenserne og alle der deltager i solidaritetsbevægelsen, og de kan ikke drømme om at vise empati med palæstinensiske børn og mennesker.

Samtidig går de i optog og deltager i jødiske markeringer og begræder, hvad jøderne må opleve. Med en klar anklage og brod mod hele solidaritetsmiljøet.

Hele dette set-up skal forgifte befolkningen med had mod palæstinenserne og til at støtte Israel som offeret.

Så Israel kan fortsætte folkemordet og fordrivelsen af palæstinenserne i Gaza.

Men de kan ikke forhindre den kæmpe bevægelse, der fortsat vokser.

Solidaritetsbevægelsen er også solidaritet med hinanden. Omsorgen for vores palæstinensiske deltagere, som jo oplever umådelig sorg og angst over situationen i Palæstina, omsorgen i bevægelsen er ubegrænset.

Også hos os i Oktober Bogbutik oplever vi efter hærværket mod vores butikker stor solidaritet, støtte om hjælp og økonomiske bidrag.

Vi er meget rørte over dette udtryk for fællesskab og solidaritet og takker alle for støtten.

Regeringen opnår intet med deres racisme og anklager.

Solidariteten vil vokse, bevægelsen vil vokse, boykotten af Israel vil gribe om sig.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater