Ekstra børnetilskud til de fattigste familier strøget af regeringen

Fra 2019 til 2022 hed det midlertidigt børnetilskud, herefter hed det inflationshjælp. Det var et tillæg, som regeringen fastholdt som noget midlertidigt, uanset hvor nødvendigt – og utilstrækkeligt – et beløb der var tale om. Fra 2024 og et halvt år ind i 2025, hvor nye regler træder i kraft hedder det bare ingenting. Det betyder en nedgang i indtægt gennem halvandet år på godt 1000 kr. om måneden for de allerfattigste børnefamilier.

For regeringen er fattige familier en helt abstrakt størrelse, så socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil er glad og varmer sig ved en statistik, der siger, at antallet af fattige børnefamilier falder. Så hvorfor ikke sende en stor del af dem tilbage under fattigdomsgrænsen med den kommende finanslov.

– Jeg vil gerne understrege, at vi følger tallene for lavindkomstfamilier tæt. Vi kan se, der lige er blevet lavet en undersøgelse, og de falder år for år. Det er jo en rigtig positiv udvikling. Vi glæder os selvfølgelig over, at det går i den rigtige retning i forhold til, hvor mange der befinder sig i lavindkomstgruppen, udtaler socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Og nu er inflationen jo også faldet! Jubler hun. – Behovet er mindre, sidste år buldrede inflationen derudad.

Det vil bare sige, at inflationens høje priser er blevet dagligdag. Det er ikke blevet mindre dyrt at leve, selvom inflationen stiger langsommere lige nu. Og jo fattigere man er, jo hårdere tærer de basale udgifter på budgettet.

Som det har været tilfældet i mange år er der i år (igen) rekordmange der søger julehjælp.

Regeringen har også slået sig op som ’velgører’ i år. De har bevilget 15 millioner i almisser til jul gennem velgørende organisationer – mens de skær ned på de basale rettigheder.

Det er endnu en kæmpe svinestreg af regeringen.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater