Palæstinensere arresteres og flygtningelejre angribes på Vestbredden under humanitær pause i Gaza

Mens den humanitære pause i Gaza nu er forlænget med to dage, så fortager Israel massearrestationer af palæstinensere på Vestbredden og i Jerusalem. En 16 årig palæstinenser blev genarresteret efter at hun var løsladt som en del af fangeudvekslingen.

Palæstinensiske fanger ankommer til Ramallah Ofer-fængslet på Vestbredden

Ifølge Palestinian Prisoners Club blev 260 palæstinensere arresteret under den fire dage lange våbenhvile. De nye fanger blev føjet til de mere end 3.000, der er blevet arresteret siden 7. oktober.

Ifølge det Palæstinensiske sundhedsministerium er en palæstinenser blevet dræbt af israelske besættelsessoldater i byen Beitunia vest for Ramallah på den besatte Vestbred. De israelske besættelsesstyrker stormede byen i forbindelse med forberedelserne til frigivelsen af den fjerde gruppe palæstinensiske fanger fra Ofer-fængslet. Ifølge Al-JaZEERA stormede Israelske besættelsesstyrker mandag flygtningelejrene Askar og Balata.

16 årig palæstinenser løsladt og genarresteret

Nofoth Hammad, som 14 årig blev hun idømt 12 års fængsel. Løsladt og genarresteret.

I klar strid med betingelserne for udveksling af fanger arresterede de israelske besættelsesmyndigheder igen barnefangen, Nofoth Hammad på 16 år, efter at hun skulle være løsladt fredag, rapporterede det officielle palæstinensiske nyhedsbureau WAFA.

Nofooth Hammad skulle have været løsladt fra israelske fængsler som en del af våbenhvileaftalen mellem den palæstinensiske modstandsbevægelse og den israelske regering, men hun er aldrig kommet hjem, ifølge hendes far Jad Hammad. Hammad fortalte WAFA, at de israelske besættelsesstyrker overfaldt hans datter, mens hun blev transporteret til Jerusalem for at blive løsladt.

Nofooth blev senere overført til Hadassah Hospitalet i Jerusalem, efter at hun var blevet såret i angrebet. Hendes far og advokaten fik ikke lov til at besøge hende på hospitalet og blev aldrig informeret om hendes situation. De israelske besættelsesmyndigheder tog hende ud af hospitalet mandag og returnerede hende til fængslet.

Nofooth Hammad  blev tilbageholdt af israelske besættelsesstyrker i december 2021, da hun kun var 14 år, og idømt 12 års fængsel.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater