Sydafrika: Opfordring til havnearbejderne om at blokere gods fra Israel

Solidaritet med palæstinenserne står stærkt hos arbejderklassen i Sydafrika, hvor palæstinensernes kamp opleves som tæt forbundet med sydafrikanernes egen kamp mod apartheid. Der har været en række store demonstrationer, bl.a. med kravet om at regeringen udviser den israelske ambassadør. Bevægelsen opfordrer arbejdere i havnene til at nægte losning af israelske varer. 

Demonstration i Cape Town, Sydafrika

Peoples Dispatch skriver (uddrag af artikel):

PSA (The Palestinian Solidarity Alliance) fordømmer USA og dets forbryderiske imperialistiske allierede i Mellemøsten for deres militære og økonomiske støtte, der muliggør “apartheidstaten Israel”, og fastholder, at “det er vores pligt at mobilisere støtte fra det globale Syd mod de imperiale kræfter, der lænker palæstinenserne”.

I udtalelsen opfordres “arbejdere, især i vores havne, til at stoppe med at håndtere varer, der kommer fra eller bliver eksporteret til Israel.”

Formanden for General Industries Workers Union of South Africa (GIWUSA), Mametlwe Sebei, fortalte Peoples Dispatch, at “over 5.000 mennesker var mødt op til Lenasia-marchen. Husene i området var tomme. Folk var ude og heppe på os i gaderne. De var ved hvert eneste vejkryds for at give os vand, mad osv. Det var en total mobilisering.”

“Deltagelsen var så meget desto mere bemærkelsesværdig,” fordi det ikke var en national begivenhed, men en lokal mobilisering i en forstad, sagde han og tilføjede, at han så en anden Palæstina-solidaritetsdemonstration i Sydafrikas hovedstad Pretoria, mens han var på vej til at deltage i denne demonstration i Lenasia.

I absolut solidaritet med Palæstina

“For den sorte arbejderklasse i dette land kan der ikke være noget spørgsmål om, hvilken side af kampen mod apartheid vi står på,” sagde Sebei i sin tale til demonstrationen i Lenasia. “De kæmper … en retfærdig krig for deres land, deres land og deres demokratiske ret til deres egen stat,” tilføjede han. “Og i den krig … står vi sammen med dem i absolut og ukvalificeret solidaritet.”

Se hele artiklen her

South Africans denounce ‘Apartheid Israel’, demand expulsion of Israeli ambassador

Læs også

Fagligt opråb om solidaritet med Palæstina

Fagligt opråb om solidaritet med Palæstina

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater