Novemberkonference 2023: Arbejderklassens kamp mod den imperialistiske krig og militarisering

Lørdag den 11. november inviterer Arbejderpartiet Kommunisterne til konference – Novemberkonferencen – som hvert år sætter fokus på de mest presserende klassekampsspørgsmål og rejser perspektivet om socialisme som alternativet til imperialisme og krig. I år med fokus på arbejderklassens kamp i dag mod den imperialistiske krig og militarisering. 

PROGRAM

Oplæg og diskussion til kl. 18, dernæst spisning og musik. Entre 50 kr.

Dørene åbnes kl. 12.45

Kl. 13 Velkomst

Kl. 13.15 Skærpede imperialistiske modsætninger

Konsekvensen af de skærpede imperialistiske modsætninger rammer som krig, militærkup, og flygtningekriser, fra Ukraine til Afrika. Der er stærkt brug for organiseret handling. Hvad er vejen frem for at opbygge en anti-imperialistisk krigsmodstand, en bevægelse uden illusioner til den ene eller anden imperialistmagt. En bevægelse funderet i arbejderklassen, der vil handle og rejse krav til borgerskabets regering, og kæmpe for perspektivet om et Danmark fri af imperialistiske alliancer, som Nato og EU, og fri fra US-militærtransporter og baseaftaler.

Oplæg ved Franz Krejbjerg, (Arbejderpartiet Kommunisterne, APK)

Kl. 14.00 For et frit Palæstina – Boykot Israel

Israels folkemord på Gaza afslører tydeligt at den zionistiske apartheidstats intention er en folkefordrivelse af hele befolkningen i Gaza. USA og EU, forsøger at kvæle sandheden om Israels ulovlige besættelse, overgreb og annektering af Palæstinensiske områder, men de står afslørede for verdens folk. Gennem de seneste uger har der rejst sig en international massebevægelse i solidaritet med kampen for et Frit Palæstina, også i Danmark. Denne solidaritet skal bl.a udmøntes i en Boykot af Israel.

Oplæg ved Hussein Al-Hussein, (Den palæstinensiske Nationalforsamlingen i Danmark)

(pause)

Kl. 15 Erfaringer og problemstillinger i mobilisering mod den imperialistiske krig

Erfaringer og problemstillinger omkring mobilisering af arbejderklassen mod den imperialistiske krig – Sammenhængen med den sociale og økonomiske kamp – De seneste strejker mod våben til krigen i Ukraine, USA’ s militærbaser i landet og højere lønninger og sociale ydelser.

– Oplæg over zoom fra vores kammerater i CIPOML, Kommunistisk platform – for Italiens arbejderklasses kommunistparti.

Kl. 16:10 Militariseringen af uddannelserne og forskningen

Militariseringen af uddannelserne og forskningen samt den ideologiske kamp og krigsmanipulering af ungdommen.

Oplæg ved Danmarks Kommunistiske Ungdom, DKU

Kl. 17: Socialisme som alternativet til imperialistisk krig

Oktoberrevolutionen var en kamp mod imperialisme og krig – Nødvendigheden af at gøre socialisme, historisk og aktuelt, konkret og nærværende som løsning.

Oplæg ved Kr. Dal, Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Kl. 18 – 19.30. Afslutning med fælles spisning og kammeratligt samvær med tid til at snakke – og fællessange hvor medlemmer af vores røde sommerlejrorkester spiller for.


APK’S NOVEMBERKONFERENCE

Den reaktionære imperialistiske krig om Ukraine mellem verdens store militære blokke skærper alle modsætninger. De store imperialistiske magter – Rusland, EU og USA osv. og deres alliancer – på den ene side og arbejderklassen på den anden. Hele vejen fra Østeuropa gennem Mellemøsten og til Afrika udspringer krige direkte og indirekte fra rivaliseringen mellem de imperialistiske blokke. Vi kan se den skærpede krise, også i de voksende flygtningestrømme.

Den militære front kan ikke ses isoleret. De skærpede modsætningerne går tværs gennem vores samfund, hvor arbejderklassen betaler for oprustning og krig med nedskæringer og inflation, mens storkapitalen høster kæmpegevinster. Vi kan tydelig se kapitalens politiske prioriteringer i praksis: Folketinget sender milliarder til krig og oprustning, mens kommuner og regioner må skære ned.

I offentligheden dominerer borgerskabets krigspropaganda massivt, mens kritiske stemmer udskammes som landsforrædere. Militæret trænger sig ind i civile organisationer, i skoler og på universiteterne. Der føres en skærpet kamp om ungdommen, det er dem, der er udset til at marchere i døden under kapitalens taktstok.

På Novemberkonferencen vil vi ikke kun belyse imperialismen og dens aggressive fremfærd, men samle erfaringer fra den organiserede krigsmodstand. Hvordan stiller opgaverne sig konkret i Danmark? Hvordan kan der bygges en bevægelse baseret på arbejderklassens internationale solidaritet, imod krigsbevillingerne, med perspektivet om at bryde med alle imperialistiske alliancer, som NATO og EU.

Særligt kan deltagerne glæde sig til et oplæg fra vores kammerater fra Kommunistisk Platform – fra Italiens arbejderklasses kommunistparti. De vil fortæller om vigtige erfaringer fra krigsmodstanden i Italien.

Gennem hele eftermiddagen vil der være spændende oplæg og debat, og vi slutter af med perspektivet om socialisme. Oktoberrevolutionen var et historisk vendepunkt der udsprang af de skærpede modsætninger og kampen mod imperialisme og krig. Socialismens historiske erfaringer er konstant under angreb, fordi de i virkeligheden er brændende aktuelle, og konkret viser socialismen som løsning på kapitalismens endeløse kriser og krige.

Novemberkonference 2023
Arbejderklassens kamp mod den imperialistiske krig og militarisering
Lørdag den 11. november kl. 13.00
Valby Medborgerhus, København, entre 50 kr.

 

Se link til begivenhed på Facebook

Læs APKs udtalelse her STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater