Demonstration fredag for de handicappedes rettigheder og retssikkerhed

Kommunerens økonomi udsultes af regeringen og på samme tid havde finansminister Nikolaj Wammen under fremlæggelsen af finanslovudspillet den frækhed, at kaste skylden for nedskæringer på børn og ældre over på de handicappede og de udgifter de koster! Skylden ligger hos regeringen, der udsulter både kommuner og regioner til fordel for krigsoprustning og fremtidige lettelser af topskatten. Lørdag d. 9. september bliver der afholdt demonstration i København.

Det specialiserede socialområde er underfinansieret og store beløb trækkes i kommunerne fra andre områder til at dække lovfæstede rettigheder til de handicappede – uden at det overhovedet er tilstrækkeligt til at dække behovet for denne gruppe. De handicappede er rasende over situationen og over Wammens udtalelser. En strøm af protester er rettet mod Wammen under hashtagget #undskyldvierher.

Demonstrationen holdes under overskriften: Borgernes talerør Retssikkerhed NU.

Arrangørerne beskriver sig selv som en græsrodsbevægelse i et samarbejde mellem #Enmillionstemmer, Handicapinitiativet og Autisme Ungdom, samt LFS.

Marias Fregner, mor til 2 handicappede børn skriver f.eks. på facebook:

”I går stod socialdemokratiske Nicolai Wammen for åben skærm og gav “det specialiserede område” (de handicappede) skylden for kommunernes massive besparelser. Det til trods for at det netop er kommet frem, at der siden 2015 er blevet tilført 23 milliarder mindre til velfærd…. Se i min optik kan det aldrig blive nogen som helst borgergruppes skyld, at landets økonomi ikke hænger sammen; hverken de syges, dem på overførselsindkomsts, de ældres, flygtninges eller handicappedes. ” (citat fra Enmillionstemmer).

De handicappede har rettigheder og krav på hjælp, rettigheder som kommunerne, trods overførsel af penge fra andre sociale områder ikke overholder. I 2022 havde kommunerne lavet fejl i 48.8% af sager om børn med handicap der endte i Ankestyrelsen.

Regeringen arbejder nu med en lovændring for området, der i en eller anden form vil betyde forringelser af de handicappedes rettigher, i stedet for at tilføre de nødvendige penge.

Foreløbig er der planlagt demonstrationer i 2 byer

København fredag d. 8. september ved Ankestyrelsen kl 16-17

Silkeborg, torsdag d. 14. september

Se begivenhed på facebook

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater