Strejken på DSB’s værksteder fortsætter landet over

Håndværkere, stationsbetjente og lagerarbejdere i DSB har valgt at fortsætte arbejdsnedlæggelsen igen i dag d. 14/6. Mellem 600 og 700 har nedlagt arbejdet. Fra tirsdag er de strejkende dømt skærpet bod i Arbejdsretten.

Først strejkede lokomotivførere i materielforsyningen og stationspersonalet, der står for klargøring af togene, og nu strejker de på DSB’s værksteder over hele landet. Begge steder mod ledelsens diktat af en minusoverenskomst med lønstigninger, der overhovedet ikke når op og dække inflationen. DSB gider ikke engang forhandle, men smækkede et diktat på bordet. Det afslører endnu engang fagtoppens bedrag om at 2/3 af lønstigningerne ville kunne skaffes gennem lokale forhandlinger.

Da der ikke kunne opnås enighed dikterede ledelsen en lønforhøjelse, der oveni købet var flere kr lavere end andre grupper i DSB har opnået.

Pressen beskæftiger sig stort set kun med generne for togpassagererne – baggrunden for strejken skal der ikke snakkes om. Tænk hvis det skabte solidaritet eller spredte sig til flere arbejdspladser, hvor mange står i en lignende situation efter en minusoverenskomst, der mest af alt begrænser sig til luftige og urealistiske løfter og illusioner fra fagtoppens side om lokale forhandlinger.

De strejkende idømmes bod på 86 kroner for hver time, de ikke kommer på arbejde, så støttebidrag kan snart blive nødvendige og vil være konkret solidaritet.

DSB påberåber sig ‘den danske model’, der gør enhver strejke udover de der er indlagt i systemet ulovlige. Og disse er som bekendt nærmest umulige at nå frem til pga bl.a. sammenkædningsregler, der forhindrer OK-strejker selvom en hel faggruppe har stemt Nej.

Bak op om lønstrejkerne i DSB!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater