Længe leve arbejderklassen – Frit Palæstina, hele Palæstina!

Motasem Chohaibar, Palestinian National Assembly, holdt denne palæstina tale ved APK´s 1. maj arrangement på Den Røde Plads i Fælledparken i København og aktuel lige nu ved 75 året for NAKBAEN (katastrofen) med den etniske udrensning der er fortsat lige siden.

Kære kammerater I dag er en særlig dag, hvor vi fejrer og ærer arbejderklassen. Vi husker alle de store kampe, som har gjort vores samfund mere retfærdigt og lige, og vi takker alle arbejdere for deres bidrag til vores samfund. Men i dag vil jeg gerne tale om en særlig gruppe af arbejdere, som kæmper for deres uafhængighed og frihed – palæstinensiske arbejdere.

Kære kammerater Palæstinensiske arbejdere er blevet undertrykt og udnyttet i årtier, og deres rettigheder og friheder er blevet krænket. De har været tvunget til at leve under besættelse og apartheid, hvor de bliver behandlet som andenrangsborgere i deres eget land. Kære kammerater Desværre er situationen for den palæstinensiske arbejdsklasse kun blevet værre med tiden. De israelske myndigheder har opført mure og checkpoints, der adskiller dem fra deres arbejdspladser og gør det vanskeligt for dem at bevæge sig frit. De israelske bosættelser, som er blevet opført på palæstinensisk jord, har også ødelagt mange palæstinensiske arbejdspladser og forhindret adgangen til landbrugsjord. Men på trods af denne undertrykkelse har palæstinensiske arbejdere aldrig opgivet kampen for deres rettigheder og frihed. De har stået op imod de uretfærdige forhold og har kæmpet for retten til at leve i værdighed og frihed.

Kære kammerater I de seneste uger har spændingerne i Jerusalem og Al-Aqsa-moskeen nået nye højder. Israelsk politi har brugt overdreven magt og tåregas mod palæstinensere, herunder kvinder og børn, der samledes for at bede og protestere mod Israels besættelse og undertrykkelse. Dette har ført til adskillige skader og dødsfald, og det er dybt foruroligende.. Dette har ført til fordømmelse fra det internationale samfund. Men dette ændrede ikke noget af de israelske aggressioner, derfor er det vores pligt at presse vores regering i Danmark for at boykotte den zionistiske stat Israel på alle måder og at annullering af køb af israelske våben

Vi må også huske på, at palæstinensiske arbejdere ikke kæmper alene. De har allierede over hele verden, som støtter deres kamp for frihed. Vi skal fortsætte med at opfordre vores regeringer til at tage ansvar og handle for at stoppe undertrykkelsen og støtte palæstinensisk selvbestemmelse.

Kære kammerater På denne Arbejdernes internationale kampdag vil jeg opfordre alle til at stå sammen med palæstinensiske arbejdere og støtte deres kamp for uafhængighed og frihed. Lad os fortsætte med at kæmpe for en verden, hvor alle arbejdere kan leve i værdighed og frihed og for et frit og uafhængigt Palæstina OG Jerusalem Alquds som hovedstaden .

Længe leve arbejderklassen Frit Palæstina, hele Palæstina!

 

læs også

Demonstration 14. maj: 75 år med Israels besættelse og apartheid

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater