Hilsen fra Spaniens Kommunistiske Parti (marxistisk-leninistisk), PCE (m-l) til Arbejderpartiet Kommunisternes 10. kongres

I anledning af fejringen af jeres tiende kongres sender PCE (m-l), og alle dets medlemmer jer en varm, broderlig og støttende hilsen. Til alle de medlemmer, kvinder og unge, som skal deltage i denne vigtige begivenhed, sender vores parti et budskab om kommunistisk solidaritet. Det danske og spanske proletariat kæmper for den samme sag, for at vælte borgerskabet og overvinde kapitalismen.

Vi lever i et vanskeligt og komplekst historisk øjeblik. Kapitalismen befinder sig i et alvorligt økonomisk morads, og som ved tidligere lejligheder lægger borgerskabet krisens vægt på arbejderne, forværrer udbytningen og forringer arbejderklassens levevilkår, begrænser de sociale rettigheder, forringer den offentlige service og indskrænker de borgerlige frihedsrettigheder.

På internationalt plan skærpes de interimperialistiske modsætninger, og muligheden for en krig mellem de store kapitalistiske magter er en reel mulighed. Mens den zionistiske stat Israel massakrerer det palæstinensiske folk, ser Den Europæiske Union den anden vej og afslører den moralske elendighed af dens regeringer, der kalder sig demokratiske mens de kriminaliserer massedemonstrationer til støtte for det palæstinensiske folks retfærdige kamp. Vi støtter det palæstinensiske folks legitime kamp, deres væbnede modstand mod besættelsesmagten, og vi opfordrer til permanent mobilisering, indtil det folkemord, som Israel begår i Gaza og på Vestbredden, er stoppet.

I denne situation med skærpet klassekamp er fascismen dukket op på den politiske scene igen. Fascismen blev besejret i Anden Verdenskrig takket være den afgørende rolle, som Sovjetunionen spillede, men den døde aldrig helt. I årevis lå den latent, på lur, skjult, indtil den igen dukkede op i mange lande, finansieret og støttet af dele af borgerskabet for at knuse arbejderklassen, ødelægge dens organisationer, fjerne arbejdernes vundne rettigheder og undertrykke demokratiske frihedsrettigheder. Fascismen er en trussel mod alle mænd og kvinder med progressive ideer, og ikke kun mod kommunister. Derfor er det vigtigt at skabe en folkelig enhed på grundlag af et revolutionært program, der giver masserne den politiske hovedrolle tilbage og bekæmper frustration og nederlagspolitik.

Dilemmaet mellem socialisme og barbari er i dag en ubestridelig realitet. Overvindelsen af kapitalismen er en historisk nødvendighed, men proletariatets klassebevidsthed er stadig meget lav. Derfor er arbejdet i et ægte kommunistisk parti afgørende, et marxistisk-leninistisk parti, som vejleder og organiserer masserne, som kæmper mod revisionisme og opportunisme, som stiller sig i spidsen for arbejderklassen og udformer den rette taktiske og strategiske linje for at opnå den socialistiske revolution.

Ligeledes er det nødvendigt at styrke den proletariske internationalisme, og i den forstand er CIPOML’s arbejde særligt vigtigt for videnskabeligt at analysere verdenssituationen og lede arbejdernes kampe på internationalt plan. Da denne organisation snart kan fejre sit 30-års jubilæum, må vi styrke dens aktiviteter, øge dens propagandamidler og udbrede dens teoretiske analyser.

Vi er sikre på, at jeres kongres vil blive en succes og give jer mulighed for at gå styrket frem, både på det organisatoriske, politiske og ideologiske plan, så I er i stand til at møde de intense sociale kampe, der kommer. Arbejderpartiet Kommunisterne er kaldet til at være det redskab, der skal føre de danske arbejdere til sejr.

LÆNGE LEVE ARBEJDERPARTIET KOMMUNISTERNES 10. KONGRES!!!

LÆNGE LEVE DEN PROLETARISKE INTERNATIONALISME!!!

LÆNGE LEVE SOCIALISMEN!!!

Sekretariatet for PCE (m-l)


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater