Nu også: Free Jenin

Læserindlæg af ki

Kort og godt orienteret af en meddemonstrant om hvad der for få dage siden er sket i bl.a. Jenin på Vestbredden, forstod jeg, hvorfor vi til den ugentlige demonstration i Århus for Palæstina ikke blot råbte Free Gaza, men også Free Jenin.

Rådhuspladsen i Aarhus lørdag d. 31. august

Demonstrationen havde denne lørdag ikke som vanligt fået lov at gå rundt i Midtbyen, men skulle holde sig på Rådhuspladsen pga. Festugen. Det havde ellers været en chance for at møde andre folk end dem, vi ellers møder i shopping- og café’situationer’.

Men det blev faktisk et ekstra godt samvær med taler og sang.

En ung kvinde sang sin egen Palæstinasang på engelsk.

Rådmand Rabih Azad-Ahmad/En danskpalæstinenser har mange gange holdt gode humanistiske og indignerede taler til os, men var denne gang skarpere. Han udtrykte, at han ikke ville tale om politik eller ideologi, men kom med angreb på den vestlige racisme og hykleri med dobbelte standarder, hvor der ikke i Folketinget reageres på Israel.

En meget smuk sang på arabisk blev sunget af en danskpalæstinensisk mand.

En dansk kvinde, der har arbejdet på Vestbredden for Defence for Children National Palestine, fortalte omhyggeligt om et enkelt retsmøde, hun deltog i i Ramallah i 2015. Da hun hverken kunne arabisk eller hebraisk, benyttede hun øjnene til at få fornemmelsen af, hvad der foregik. Hun gengav kulden, umenneskeliggørelsen hos anklager og dommer, der slet ikke så på drengen på 12 år, og på drengen, der lyste op i et stort smil, da han så sin mor. Hun må have udtrykt et-eller-andet, for øjeblikkelig stillede en soldat sig således, at de ikke kunne se hinanden. Dommen blev, at han fortsat skulle sidde i fængsel på ubestemt tid. Det var meget gribende at høre.

Den unge kvindelige sanger sluttede demonstrationen af med Bella Ciao med nyskrevet tekst:

De har vores medier

De har vores ledere

De spreder løgn, spreder løgn, spreder løgn, løgn, løgn,

men vi har folket,

og folk har øjne.

Sandheden vil altid komme frem.

For børn i Gaza

de drømmer simpelt,

de vil have fred, vil have fred, vil have fred, fred, fred….

Mødelederen takker altid de fremmødte og opfordrer os til, at vi dukker op den følgende uge og gerne får flere med, som vi skal fortælle, at det er fredelige demonstrationer, og hvad der sker i Gaza. Det er det bedste vi kan gøre.

Der er altid mange optagelser ved demonstrationerne, og de bliver sendt til Gaza som opmuntring for at fortælle, at de ikke er glemt.

NÆSTE DEMONSTRATION I ÅRHUS LØRDAG D. 7. SEPTEMBER

Jeg fandt efterfølgende denne YouTube video om Jenin under belejring

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater