Stop Israels folkemord

Tale af John Jeppesen ved Palæstina demo i Odense den 13. juli arrangeret af Det palæstinensiske Hus i Odense

Tak fordi jeg får taletid her i dag.
Omar præsenterede mig som repræsentant for Boykot Israel. Jeg er også med i Boykot Israel og med i APK, men jeg står her i dag først og fremmest som en del af den brede solidaritetsbevægelse med Palæstina, der har rejst sig og bredt sig siden den 7. oktober -23 i Danmark, men også i hele verden.

Folk over hele verden har rejst sig i solidaritet med Palæstina og krævet Israels og Netanyahus zionistiske folkemord stoppet. Alle steder har mænd, kvinder og børn, arbejder- og studenterorganisationer givet udtryk for deres fordømmelse af det folkemord, der dagligt finder sted i Gaza og på Vestbredden.

FNs sikkerhedsråd vedtog 10. juni en resolution om våbenhvile i Gaza. Presset for ”VÅBENHVILE NU!” var blevet så massivt fra befolkningerne og forskellige regeringer i verden, at USA var tvunget til at byde en våbenhvile velkommen.

Indtil nu er over 38.000 palæstinensere blevet myrdet og endnu flere såret. 1 ½ million palæstinensere er blevet fordrevet fra deres hjem, området lagt totalt i ruiner og nødhjælpen blokeret med en omfattende sultkatastrofe til følge. Næsten alle hospitaler i området er ude af drift, de er blevet totalt smadret.

DET ER KRIGSFORBRYDELSER IFØLGE INTERNATIONAL LOV!
Men der er IKKE kommet nogen våbenhvile. Der har været forhandlinger, men Israel fortsætter kynisk og brutalt folkemordet og krigsforbrydelserne. Netanyahu har erklæret, at Israels krig i Gaza og på Vestbredden vil fortsætte til Hamas er udryddet.

I den forløbne uge har israelske luftangreb bombet 4 FN-skoler i Gaza. Det har medført flere hundreder dræbte palæstinensere, de fleste kvinder og børn. Siden krigens start er to tredjedele af FN-skolerne i Gaza blevet angrebet og for en stor del ødelagt. Det er skoler, der siden krigens start er blevet tilflugtssteder for tusindvis af palæstinensere, på flugt fra deres ødelagte hjem.
Israel har bekræftet at have udført alle fire angreb under påskud af at ”militante Hamasfolk gemte sig på skolerne.”

Og så sent som i dag er en teltlejr med flygtninge i Khan Yonis i Gaza blevet bombet, også her under påskud af at man var efter et ledende Hamas medlem. Antallet af dræbte og lemlæstede er endnu ikke gjort op, men endnu en gang har den zionistiske stat Israel vist sit sande ansigt og mål: Kynisk og bestialsk slagtning af den palæstinensiske befolkning.
Angrebene på de fire FN-skoler er blevet fordømt internationalt, bl.a. af europæiske ledere fra Tyskland, Frankrig og EU, som har erklæret dem for ”uacceptable”, og man har krævet ”hurtige og grundige undersøgelser”.

Men hvem skal lave disse undersøgelser? Indtil nu har det kun været Israels militær – den zionistiske krigsforbryderstat selv- der har undersøgt sig selv! Og vores egen udenrigsminister Lars Løkke har udtalt, at måske begår Israel folkemord, men Israels ret til at forsvare sig selv tæller tungere.

Til sammenligning så har den amerikanske ambassadør udtalt, at Ruslands bombning i den forløbne uge af et hospital i Ukraine er en krigsforbrydelse og, at de ansvarlige skal retsforfølges. Men i Gaza har Israel med amerikanske våben og amerikansk velsignelse smadret samtlige hospitaler. Er det KRIGSFORBRYDELSE? JA! Skal de skyldige retsforfølges? NEJ! Ikke tale om, siger USA og resten af de vestlige alliancepartnere, inklusive Danmark. Men ”grundige undersøgelser”. JA,TAK!
Og imens fortsætter myrderierne!

Men hvad kan vi gøre for at stoppe folkedrabet og krigsforbrydelserne? Udover at fortsætte med at gå på gaden og demonstrere sammen med tusinder, ja millioner af andre i hele verden, så må vi kræve stop for at vores tvungne pensionsopsparing gennem ATP bliver brugt til investering i våbenproduktion, bl.a. til Termas våbeneksport til Israel. Det er nemlig en god forretning at investere i krig.

DET VIL VI IKKE VÆRE MED TIL!
Vi vil ikke veksle myrdede og lemlæstede børn til højere pension! Vi må kræve at fagbevægelsen protesterer og kræver et øjeblikkeligt stop for at de tvungne pensionsmidler bliver brugt til at understøtte folkemordet.

Og vi må bruge boykot-våbnet mod apartheid-Israel på alle de områder, vi kan komme til, økonomisk, kulturelt, sportsligt, bl.a. boykot mod de mange israelske medicinske kopi-præparater, der findes på markedet, og fx boykot mod de rejseselskaber der laver turistrejser til Israel , bl.a. Albatros og Riisskov.

Og vi skal ikke stoppe, men fortsætte det brede solidaritetsarbejde. For det palæstinensiske folks kamp for deres liv og ret til befrielse og national selvstændighed har ikke kunne udslettes trods ufattelige lidelser og ofre. Sammen med global solidaritet vil det i sidste ende tvinge Israel til at standse sit folkemord.
Vores bidrag er at lægge så stort pres på de ansvarlige politikere som muligt. Vi må kræve at den danske regering stopper sine politiske, økonomiske og militære forbindelser med det zionistiske Israel.

Og den brede, folkelige solidaritet på gaden med krav om stop for folkemordet og en reel våbenhvile må fastholdes og udvides.

STOP FOLKEMORDET!
VÅBENHVILE NU!
FRIT PALÆSTINA!
BOYKOT ISRAEL!
Og for at slå det helt fast:
ANTI-ZIONISME ER IKKE ANTI-SEMITISME!

Tak for ordet. John Jeppesen


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater