Statsministeren VIL krigen!

Af Karna Larsen

 

Viktor Orban er præsident for EU. En titel han overtog 30. juni i år. I den egenskab har han taget på mæglermission i Ukraine og Rusland.
Det giver Danmarks statsminister ikke meget for, for Statsministeren bedyrer repetitivt, sammen med andre krigstilbedere at Putin ikke er til at tale med om våbenhvile/fred.

Måske har hun ret. Men hun vil heller ikke bakke op om forsøget. Hvad vil hun så?

Hun vil fortsætte med mere af det der igennem 2 år har fattiggjort befolkningerne i EU – krig.

Inflationen er stadig relativ høj i EU, på grund af de valg som politikerne har truffet i forlængelse af krigen, og langt de fleste af os er fortsat påvirket af vedvarende nedsat købekraft.

Vores skattepenge sendes vedvarende ud af landet. Eller bruges på andre måder til ydelser i tilknytning/afledt af krigen.

Ruslands økonomi er blevet stærkere. De har vendt sig mod det asiatiske marked. USAs våbenindustri vælter sig i penge, betalt af skatteydere i USA og Europa.

Alt sammen skattepenge der er brug for i vores børnehaver, skoler og sundhedssektor.

Mærsk bør ikke undslå sig opmærksomhed, Mærsk der som en sidebemærkning har sørget for at shippingbranchen stort set ikke skal betale skat. Mærsk er ikke en god forretning for dig/Danmark, hvis ikke du har private aktier i skidtet. Det er dyrt, fordi dansk forsvar f.eks. sendes i krig mod Yemen for at passe på Mærsks våbenleverancer til Israel.

Det er dyrt fordi Mærsk ikke ønsker alternative handelsruter gennem Rusland, fordi de så vil miste deres forurenende shippingmonopol, der eksempelvis skal hele vejen udenom Vesteuropa med varer fra øst og Vestasien for at nå Danmark.

Mærsk indtrådte/deltog desuden i NOST, det operative, udenom-folkevalgte råd (nogle ville kalde det udemokratisk) som regeringen rådførte sig med under deres coronaregime.

Vi har alle et ansvar for det der foregår. Det er dine og mine penge der finansierer det.

PS. Victor Orban er bestemt en ubehagelig politiker på mange områder. Blandt andet trofast støtter af Israels industrielle massemord. Som de fleste andre EU-ledere. Det er ikke min pointe med opslaget. Pointen er at den danske statsminister med sine udtalelser har taget endnu et aktivt skridt i retning af at udvide krigen og udskyde en politisk afslutning.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater