Pro-israelsk netværk spreder disinformation og giver dusører for tips om Palæstina-støtter

Det israelske disinformations-netværk Shirion Collective står bag adskillige samordnede kampagner vendt imod pro-palæstinensiske aktivister og organisationer rundt om i verden. Aktivister som de benævner som ”antisimitter”. For at trænge ind i bevægelsen benytter de sig af dusører for angiveri af Palæstina-aktivister og -støtter. Et tip om en pro-palæstinensisk politiker belønnes med 10.000 $, en professor med 1.000 $ og en studerende med 500 $. Netværkets betegnelse af Palæstina-aktivister som antisemitter, er meget aktuelt i forbindelse med regeringens program mod “antisemitisme”. 

Artiklen er oversat fra Palestine Chronicle

Afsløringen fra avisen The Guardian af “primus motoren” bag det pro-israelske “disinformationsnetværk”, Shirion Collective, kaster lys over den samordnede kampagne mod pro-palæstinensiske aktivister og organisationer rundt om i verden.

Ifølge rapporten står en tech-iværksætter ved navn Daniel Linden, der var med til at skrive en guidebog til OnlyFans-brugere, bag Shirion – en “online operation”, der er dukket op på platforme som X, Telegram og GoFundMe siden slutningen af 2023.

Den havde til formål at “koordinere spredningen af pro-israelsk og anti-palæstinensisk propaganda og chikane af pro-palæstinensiske demonstranter i Vesten,” hedder det i rapporten.

På X beskriver Shirion sig selv som et “overvågningsnetværk”, der “skraber digitale fingeraftryk for aggressivt at spore og afsløre antisemitisme.”

Shirion Collective “står som en formidabel jødisk overvågningsgruppe,” der siden 7. oktober “har indtaget en standhaftig holdning mod had og bigotteri og anvender avancerede digitale taktikker til at beskytte det jødiske samfund.”

Den opfordrer “globale allierede” til at deltage i “deres defensive korstog” og siger, at den er “ubarmhjertig i sin mission for at afsløre og neutralisere”, hvad den anser for at være “antisemitiske elementer.”

I “hjertet” af dets operationer hedder det i profilen finder man “Maccabeen Project – et sofistikeret AI-drevet værktøj designet til moderne digital krigsførelse mod antisemitisme”, der bruger “automatiseret overvågning, rapportering og bevidstgørelse, især i følsomme sektorer.”

Linden oprettede Shirions crowdfunding, rapporterede The Guardian, og “ser ud til at spille en central rolle i driften af netværkets sociale mediekonti.”

Dusører for information

I november 2023 begyndte Shirion at udlove “dusører” for identifikation af personer, der var involveret i pro-palæstinensiske protester, som de karakteriserede som antisemitter, hedder det i rapporten.

Et indlæg på X lød: “Vi betaler nu kontant for STOR insiderinformation.”

“Wanted: Insiders Against Antisemitism,” stod der og tilbød “dusører“, herunder for “politikere: $10.000”, “professorer: $1.000” og “studerende: $500”.

“Hjælp os med at afsløre skjulte antisemitter,” opfordrede opslaget.

Shirion har efterfølgende postet snesevis af dusørtilbud og også “hævdet at have udbetalt penge til folk, der har tilladt dem at identificere deres opfattede modstandere”, sagde The Guardian.

GoFundMe-kampagner

Ifølge The Guardian organiserede Shirion to GoFundMe-indsamlinger i april og maj 2024 og indsamlede mere end 57.000 dollars.

Netværket havde brugt midler til at placere lastbiler med storskærme, der viste optagelser af modstandsoperationen den 7. oktober nær universiteter i forskellige amerikanske byer. Repræsentant Ilhan Omar kritiserede aktionen i kongressen, efter at den havde screenet optagelser til University of California, Los Angeles protestlejr, sagde rapporten.

Netværket har ofte “fejret politivold” mod pro-palæstinensiske demonstranter i USA, såvel som fejret palæstinenseres død i Gaza, herunder journalisters.

The Guardian skriver, at Shirion også har delt “konspirationsteorier om muslimer, herunder en, der projicerer en muslimsk overtagelse af Europa.”

‘Direkte disinformation’

Netværket “poster ofte direkte desinformation,” for eksempel med billedtekster til billeder og videoer af pro-palæstinensiske demonstranter, der tager en lektion i haitiansk kampsport “med påstanden om, at de ‘praktiserede slagteteknikker på jøder’.”

Heidi Beirich, medstifter og strategichef hos Global Project Against Hate and Extremism, fortalte The Guardian, at selvom Lindens “ideologi virker meget forvirret”, spredte han “hadefulde budskaber.”

Hun sagde angiveligt, at “hver gang der er en protestbevægelse eller en massemobilisering, vil ekstremistiske aktører forsøge at bruge det til deres fordel, hvad enten det er for at kapre budskabet eller for at gøre situationen mere ustabil”.

Oversat fra
Intimidering for kontanter – Pro-israelsk desinformationsnetværk bag anti-palæstinensisk propaganda – Palestine Chronicle

Læs også
Enhedslisten møder kraftig kritik for deres støtte til regeringens antisemitisme-program

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater