Forslag til arbejdsløsheds-reform: Ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse fjernes

Hvad bilder de sig ind! Vi får tudet ørerne fulde af, at der mangler kvalificeret arbejdskraft. Alligevel vil regeringens ekspertgruppe fjerne den ret man har nu som arbejdsløs til 6 ugers uddannelse.

Regeringen har givet deres ekspertgruppe en bunden opgave: Beskæftigelsesområdet skal reformeres og slutresultatet skal give en besparelse på 3 milliarder kr. Jobcentrene skal nedlægges og ”beskæftigelsesindsatser” skal lægges mere ud til privat profit. Et af de helt konkrete spareforslag lyder på at skære i den eksisterende ret til at uddanne sig straks man bliver arbejdsløs.

Lige nu har man ret til 6 ugers selvvalgt kursus 5 uger efter man er blevet arbejdsløshed. Den ret skal fjernes, foreslår regeringens ekspertgruppe. I stedet skal man gå 6 måneder på dagpenge før man kan komme i gang. Hvad er meningen? Arbejdsgiverne skriger på mere arbejdskraft, og uddannet arbejdskraft. Det lugter langt væk af at arbejdsgiverne hellere vil importere den billigt, fiks og færdig. For man skal ikke være i tvivl, de nye reformer sker ikke for de arbejdsløses skyld, men for at servicere arbejdsgiverne bedst muligt, mens der samtidigt kan spares på de offentlige budgetter.

Folketinget har allerede indgået en aftale tidligere på året, der gør det muligt at hente sundhedspersonale i lande udenfor EU. Det vil politikerne hellere end at skabe arbejdsforhold der stopper flugten fra velfærdsområderne. Ligesom byggeriet, landbruget, anlægsprojekter osv er storforbrugere af udenlandske arbejdere til lavere løn og uden de rettigheder der er tilkæmpet herhjemme.

Enhver forringelse for de arbejdsløse – på kontanthjælp eller dagpenge – er et angreb på hele arbejderklassen. Jo mere presset du er som arbejdsløs, jo mere presses også lønningerne og jo større er presset for at tage dårligt lønnede og stressende jobs.

Kravene må være ret til uddannelse som arbejdsløs, om man er på kontanthjælp eller dagpenge. Ret til revalidering, ret til at komme meningsfyldt videre.

Tema: Nye forringelser for de arbejdsløse

Læs også

Nye forringelser for dagpenge- og kontanthjælpsmodtagere pakket ind i plus-ord

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater