Ny lov åbner for at kritik af Israel gøres strafbart – Enhedslisten bakker op

Med 12 nye initiativer og en lovændring vil regeringen skærpe det de kalder ”indsats mod antisemitisme”. Bl.a. gennem ”kortlægning af antisemitisme på sociale medier, strafskærpelse i særlige situationer, oprettelse af en strafskærpelseszone forud for en forestående begivenhed, f.eks. et bestemt optog eller arrangement”. Men hvad dækker begrebet antisemitisme for regeringen? Den definition de arbejder med åbner op for, at alle former for kritik af Israel kan regnes for antisemitisme. Et samlet folketing, inkl. Enhedslisten, støtter regeringens forslag, der i sin kerne er vendt imod Palæstina-solidariteten. 


De skinhellige ministre snakker om vigtigheden af at ungdommen skal kende til nazismens forbrydelser, at alle mennesker skal kunne leve i fred – på samme tid som regeringen støtter en stat der bygger på apartheid, fordrivelse af mennesker fra deres hjem, en stat som hver dag tager nye umenneskelige skridt i et folkemord på den palæstinensiske befolkning. Det er Israels ret til dette, den nye lov skal beskytte. Den skal først og fremmest være et våben vendt mod Palæstina-solidariteten, som regeringen kan have i beredskab. De der vender sig mod Israel skal kunne straffes, mens regeringen forsøger at dække det ind under et forsvar for jøders rettigheder.

”Det skal være trygt at være jøde i Danmark”, skriver Kaare Dybvad.
Selvfølgelig skal det det. Men det, der ligger regeringen på sinde er at Israel skal være tryg. Igen og igen hører vi, at ”Israel har ret til selvforsvar”. Men Israels handlinger har aldrig været selvforsvar. Israel har fra dag ét været en angribende part, en besætter, en ulovlig bosætter, en krigsmagt der med de mest moderne våben forsøger at fordrive eller udslette den befolkning, hvis land de har besat. Zionismens og Israels folkemord er i sin kerne fascistisk. Det bekymrer overhovedet ikke regeringen, det gør i stedet den stadigt voksende solidaritetsbevægelse.

Enhedslisten hopper helt med på regeringens spin om at baggrunden for initiativerne mod ’antisemitisme’ er ønsket om at forsvare almindelige jøders rettigheder. Rosa Lund, udtaler om aftalen:

”Jeg er rigtig glad for, at vi i dag øger beskyttelsen af minoriteter i vores samfund, så man ikke skal frygte for sin sikkerhed, når man går på gaden, uanset om man er jøde, transperson, brun eller lever med et handicap.”

”Ny antisemitisme” er = kritik af Israel

Et af de 12 nye initiativer, hvoraf nogle kræver en lovændring, er afsætning af 12 millioner kr til forskning i ”den ny antisemitisme”. Her knytter regeringen sig til en international organisering, ”International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA)”, hvor også Israel er medlem. Alliancen arbejder omkring Israels synspunkt, der i sin yderste konsekvens gør enhver kritik af Israel ulovlig, idet den definerer antisemitisme som ”foragt overfor Israel”.

I Tyskland er regeringen gået langt i sin kriminalisering af Palæstina-solidaritet og her har man taget Israels fulde definition af antisemitisme til sig. Så langt går regeringen ikke officielt i dag, men man kan bl.a. læse på IRHA’s hjemmeside, at et aktuelt eksempel på antisemitisme i det offentlige liv kan være:

”At nægte det jødiske folk dets ret til selvbestemmelse, f.eks. ved at hævde, at staten Israels eksistens er et udslag af racistiske ambitioner.”

eller

”Drage sammenligninger mellem den aktuelle israelske politik og nazisternes politik.”

Dvs, at påpeger man, at Israel udfører et folkemord og en udrensning af en befolkningsgruppe, som også nazisterne gjorde; eller påpeger man, at Israels forfatning og daglige praksis er racistisk, idet jøder og palæstinensere ikke har lige rettigheder er dette defineret som antisemitisme, og man vil kunne straffes eller udelukkes fra at ytre sig offentligt. Som regeringen beskriver det, kan “optog eller arrangementer” af ‘antisemitisk karakter’ blive gjort strafbart og blive lukket ned.

Ligesom regeringen fastholder Enhedslisten også Israels ret til at eksistere som stat. Dvs som en stat, der hviler på en racistisk og zionistisk grundlov og er i fuld gang med at realisere det mål Israel har haft lige siden sin oprettelse –  at skabe et Stor-Israel, hvor alle palæstinensere er fordrevet eller udryddet. En sådan stat har ingen demokratisk kerne, uanset hvilket årstal man vender tilbage til.

Pelle Dragsted siger bl.a. i dette indlæg på X:

“Vores afvisning af skiftende israelske regeringers zionistiske projekt er ikke en anfægtelse af staten Israels ret til at eksistere inden for de anerkendte 1967-grænser.”

I stedet for Israels apartheid-styre, baseret på racisme og bosætter-kolonialisme, må der skabes en sekulær stat – fra floden til havet – med lige og fulde rettigheder for alle indbyggere, uanset folkeslag eller religion og som de fordrevne palæstinensere kan vende tilbage til. Se Imperialismen forsøger at genoplive myten om ”to-stats-løsningen” som vejen til fred – men sporene skræmmer
 KPnet d. 25. juni 2024

Se Folketingets beslutning:
Alle Folketingets partier: Indsatsen mod antisemitisme styrkes

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater