Politibrutalitet ved Israels ambassade i Mexico

Tirsdag d.28. maj var flere hundrede mennesker mødt op ved den israelske ambassade i Mexico City – de fleste var unge mennesker. Stemningen var ophedet.

Af Oscar Özgür Serin, Mexico City

Mexicos regering har under hele perioden med Israels folkemord mod palæstinenserne forholdt sig ‘neutralt’ til folkemordet. Mange unge mennesker i Mexico har en anden opfattelse end regeringen. At forholde sig neutral, fremstår useriøst og opfattes som et gigantisk svigt overfor palæstinenserne, der skriger efter hjælp og solidaritet. Siden oktober 2023 har Israel udført umenneskelige og uretfærdige angreb mod palæstinenserne i Gaza og på Vestbredden. Det hele under dække af selvforsvar. En gigantisk løgn, som folk ikke længere tror på. Alle kan se det. Alle ved det. Det seneste angreb i Rafah har faet bægeret til at flyde over. 

Udviklingen under demonstrationen viste også den mexicanske regerings sande ansigt. Politiet angreb demonstranterne med tåregas og sten. De unge forsvarede sig naturligvis mod politiets angreb med de midler de nu havde til rådighed.

Mange unge mennesker blev ramt og såret af politiets angreb. De fleste lettere kvæstet. En af dem som blev alvorligt kvæstet, var den unge kommunist Rossel Rivera. Han blev ramt i hovedet af en sten kastet af politiet. Siden da han har været indlagt paa neurokirurgisk afdeling paa Xoco-hospitalet. Diagnosen er multiple ansigtsbrud, kraniebrud og hjerneødem. Så snart hjernødemet aftager, skal han opereres af en kæbekirurg.

Rossel Rivera er medlem af de revolutionære unges bevægelse UJRM-FPR og han er studerende paa UNAM ( universitet). UJRM-FRP og mange andre unge kræver, at der iværksattes en undersøgelse og at indsatsleder, politifolk og regeringen holdes ansvarlige for denne vold, som kunne have medført døden for Rosseel og flere andre. 

Bevægelsen har endvidere udtalt, at den står i solidaritet med journalister og andre, som er blevet udsat for politiets vold og brutalitet. Bevægelsen understreger endvidere, at den vil fortsætte med at kæmpe i solidaritet med Palæstina indtil folkemordets ophør og samtidig bekæmpe de imperialistiske landes medvirken til dette folkemord. De onsker at økonomiske og diplomatiske forbindelser med terrorstaten Israel omgående afbrydes.

Undertegnede vil d. 31. maj besoge Rosseel Rivera paa hospitalet.

Oscar Ozgur Serin, Mexico City
Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater