Nej til kriminalisering af Palæstina-solidaritet!

En fransk fagforeningssekretær er blevet idømt 1 års fængsel for udtalelser i solidaritet med det palæstinesiske folk.
– Vi gentager vores fulde solidaritet med Jean-Paul Delescaut og Union départementale CGT du Nord: At fordømme staten Israels forbryderiske politik er ikke antisemitisme. At bekræfte solidaritet med det palæstinensiske folk, som er ofre for folkemord, er en pligt.
Vi kan ikke acceptere, at fagforeningsfriheden og ytringsfriheden bliver krænket på denne måde!

Af PCOF, Frankrig

Jean-Paul Delescaut, generalsekretær for Union départementale de la CGT du Nord, er blevet idømt et års betinget fængsel, efter at han den 10. oktober delte en pjece ud, hvori der stod, at »afslutningen på besættelsen er betingelsen for fred i Palæstina«.

Pjecens fordømmelse af »rædslerne ved den ulovlige besættelse (som) har hobet sig op« og af den »koncentrationistiske apartheidpolitik, der fratager det palæstinensiske folk deres grundlæggende rettigheder«, blev sammenlignet med en »undskyldning for terrorisme«.
Denne dom er en farlig præcedens i en række af mere end 40 igangværende sager mod offentlige personer, aktivister og organisationer med samme begrundelse.

I en pressemeddelelse fra den 18. april opfordrede CGT alle til at »være solidariske med CGT Nord og Jean-Paul Delescaut, dens generalsekretær«:

“Afdelingsforbundet CGT Nord og Jean-Paul Delescaut har straks appelleret denne beslutning. Denne beslutning repræsenterer en brat og særlig farlig overskridelse af tærsklen for enhver politisk aktør eller aktivist, men mere generelt for enhver meningstilkendegivelse om krigssituationer eller forbrydelser mod menneskeheden.

Ved at nægte fagforeninger muligheden for at foretage en geopolitisk analyse og tænke over verden, og ved i høj grad at kriminalisere denne periode på grund af terrorundertrykkelse, er vi vidne til en ny afvigelse og en stor reduktion i omfanget af fagforeningsfrihed og ytringsfrihed.

Denne kriminalisering er tydeligvis en del af den bølge af undertrykkelse, der påvirker forsamlings- og demonstrationsfriheden. Siden denne beslutning kan enhver, der udtaler sig om situationen i Gaza eller Israel, blive retsforfulgt.

Det skal huskes, at denne retsforfølgelse blev iværksat af præfekt Georges-François Leclerc, en repræsentant for staten, som selv er blevet dømt flere gange af forvaltningsdomstolen i Nice for sine ulovlige foranstaltninger mod migranter ved den italienske grænse. En præfekt, der gav ordrerne i sagen om volden mod Geneviève Legay. En præfekt i åben konflikt med UD CGT du Nord i forbindelse med flere sociale mobiliseringer.

Disse sager er helt klart i tråd med den bølge af anklager om undskyldning for terrorisme, der fulgte efter et cirkulære fra kanslerkontoret, som opfordrede anklagemyndigheden til massivt at retsforfølge aktivister på baggrund af kvalmende politiske fremskrivninger, der tilskriver sætninger intentioner, der er i modstrid med forfatternes. Disse sager er også en del af en bølge af fagforeningsundertrykkelse, især mod CGT, hvor mere end 1.000 aktivister er blevet retsforfulgt”.

Vi gentager vores fulde solidaritet med Jean-Paul Delescaut og Union départementale CGT du Nord: At fordømme staten Israels forbryderiske politik er ikke antisemitisme. At bekræfte solidaritet med det palæstinensiske folk, som er ofre for folkemord, er en pligt.
Vi kan ikke acceptere, at fagforeningsfriheden og ytringsfriheden bliver krænket på denne måde!

Se hjemmeside for Frankrigs arbejderes kommunistiske parti (PCOF)

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater