Fagtoppen har solgt reallønnen – OK24 Stem Nej!

Afstemningen om overenskomsterne for 800.000 offentligt ansatte er i fuld sving. Ude på møder rundt omkring bliver aftalen solgt på alt muligt andet end løn, det er nemlig slet ikke det lønløft til lavtlønsområdet, som der blev stillet i udsigt og som der er brug for.

Jernbanearbejderne opfordrer også til at stemme NEJ ved OK24

OK24 giver et økonomisk løft på 8,8 procent over to år. Det kan lyde af meget, men for de lavest lønnede modsvarer det på ingen måde den inflation, der har været over de seneste tre år. 2000 kr. om måneden før skat over de kommende to år blev det til, f.eks. for serviceassistenter. Et beløb der slet ikke er i nærheden af at indhente reallønnen.

Fagtoppens forhandlere afsløres tydeligt ved, at de aldrig taler om, at pengene har mistet værdi. Men det er tydeligt for alle, når de skal betale deres regninger. Alt er steget, fra transport og fødevarer, til husleje, forsikringer og renter på gæld i banken.

Så hvordan skal de ansatte betale deres regninger, hvis det ikke er med løn? Jo, forklarer fagtoppen: blandt andet er der nu tre ekstra barselsuger med fuld løn til far eller medmor, så der fremover er 10 ugers øremærket orlov med fuld løn. Der er også forhandlet en model på plads, så man kan opspare frihed med løn til at bruge senere. Altså du kan få lov til at holde fri, hvis du selv betaler.

Timelønnen som serviceassistent og mange andre uundværlige jobs i det offentlige ligger i forvejen alt for lavt. De 3 sidste år, er købekraften sakket længere og længere bagud, mens statskassen og bankerne kan melde om rekordoverskud. Der er brug for en lønstigning i kroner og øre på mindst 4000 kr. om måneden nu og her bare for at reallønnen indhentes.

Samfundet har penge nok, men regeringen og Folketinget vil bruge milliarderne til krig og oprustning, mens de skærer på løn og velfærd. Dette hverken kan eller skal man acceptere.

Direktørerne skal nok rage til sig, og deres årsløn er vokset med mange hundrede tusinder i gennemsnit hvert år. Men der kommer ingen penge til arbejdere på gulvet uden kamp. Arbejderpartiets Kommunisterne, APKs klare opfordring lyder STEM NEJ.

Resultatet af den samlede urafstemning bliver offentliggjort mandag 15. april.

Læs også: Stem NEJ til statens OK24 minusforlig – 8,8 % er langt fra nok!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater