Erdogan reagerer på nederlaget ved lokalvalgene ved at fjerne og udskifte valgte kandidater

Den tyrkiske præsident Erdogan har reageret på hans regerings valgnederlag ved de regionale valg ved simpelthen at lade myndighederne omstøde valgresultatet i flere tilfælde, hvor repræsentanter fra det pro-kurdiske og demokratiske parti DEM har vundet valget. I flere tyrkiske byer gik folk tirsdag på gaden som reaktion. Politiet blev sat ind med tåregas og vandkanoner.

Pressemeddelelse fra FEY-KURD (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)


Pressemeddelelse fra FEY-KURD 
(Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)

Den 31. marts gik folk i Tyrkiet og det nordlige Kurdistan til stemmeurnerne for at stemme til lokalvalget. AKP-MHP-regeringen led et stort nederlag, og Folkepartiet for Ligestilling og Demokrati (DEM) og CHP vandt valget. På trods af antidemokratiske forhold i mange kurdiske byer lykkedes det DEM-partiet at vinde 75 kommuner.
Det varede ikke længe, ​​før Erdogan-regimet indledte et fuldskala-angreb på de kommuner, som DEM-partiet havde vundet. I den Kurdiske storbykommune VAN havde borgmester Abdullah Zeydan vundet valget med 55,5 procent af stemmerne. Men den 2. april fratog justitsministeren Zeydan retten til at blive valgt, og AKP-kandidaten Abdulahat Arvas vandt borgmesterposten med en andel på 27 procent af stemmerne.
Danmarks udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen beskrev Tyrkiet som en demokratisk stat. Det er på tide, at den Danske regering tager hovedet op af sandet og reagerer på disse antidemokratiske handlinger fra den Tyrkiske stat.
Dette er et klart kup imod det Kurdiske folks vilje.
Vi i Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark, FeyKurd, fordømmer disse angreb fra det fascistiske Erdogan-regime og opfordrer til international solidaritet.
 Længe leve det kurdiske folks frihed!
Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater