Sig nej til regeringens krigsforberedelser – der findes ingen oprustningens nødvendighed

”Ikke en kvinde, ikke en mand, ikke en krone til imperialismens hære og krige” er overskriften på det debatmøde APK inviterer til onsdag d. 20.3. For siger arbejderklassen og befolkningen ikke stop vil regeringen fortsætte sin uhæmmede politik, der går ud på at løse kapitalismens kriser gennem militarisering og krig. Det seneste udspil lyder på at give ekstra 40,5 milliarder kr. til militæret. Det er bare et greb i lommen, mens der ikke ’er råd’ til at redde de offentlige sygehuse eller afskaffe børnefattigdom.

Hvor NATO fører krig sikrer de sig gerne en magtbase efterfølgende. NATO og dansk militær er stadig i Irak

Regeringen rider på en bølge, hvor de ikke føler nogen grænse for hvad de kan tillade sig, blot det sker i navn af ”forsvar” – ”forsvar” for Ukraines frihed, forsvar for vores egen frihed, forsvar for vestlige værdier osv osv. Skridtet til ”Angreb er det bedste forsvar” er ikke langt.

De seneste ekstra 40,5 milliarder til forsvarsforliget 2024-28 skal bl.a. øremærkes til en hurtig NATO-udrykningsbrigade til ”forsvar” for NATO’s front mod Rusland. Og langt flere unge mennesker, både kvinder og mænd skal øremærkes til at tage rollen som kanonføde i NATO’s krige.
Når dette ”nødvendige forsvar” mobiliseres bliver der naturligvis ikke også råd til velfærd – Mette Frederiksen siger ikke engang ”desværre”. Det højeste er at ofre sig for fædrelandet! Og dem der skal ofre sig er arbejderklassens døtre og sønner.

”Den sikkerhedspolitiske situation har udviklet sig til det værre”, lyder begrundelsen.

Hele logikken er én stor løgn. Den sikkerhedspolitiske situation har udviklet sig til det værre, ja. For de imperialistiske modsætninger er skærpet, USA-imperialismen kæmper for at fastholde sin position overfor konkurrenterne Rusland og Kina. Men verden består ikke af de gode i Vest mod de onde i Øst. Den danske hær er ikke en forsvarshær, NATO er ikke en forsvarsalliance. Der bliver ikke fred fordi NATO bliver stærk. NATO/USA kæmper ikke for at sikre det gode liv og demokratiet overfor dets modsætning. I verden i dag er alle lande styret efter kapitalistiske/imperialistiske principper, hvor de slås for profit og overlevelse for de enkelte landes kapitalgrupper. Imperialismen bygger på vold og magtanvendelse og offensiv aggression.

Fra Vestens side har vi i de seneste årtier set en række brutale regionale krige, bombetogter og besættelser under dække af forsvar og demokrati. Det de forbereder nu risikerer at udvikle sig til en direkte konfrontation mellem imperialistiske stormagter.

Skal krigen undgås må arbejderklassen og befolkningen sige fra i de involverede lande og kræve stop for de imperialistiske krige og i sidste ende helt afskaffe imperialisme som samfundssystem. Der skal være penge til det vi har behov for i samfundet – ikke til våbenindustri og krig.

Hvad kan vi gøre i denne alvorlige situation – hvordan argumenterer vi, hvordan aktionerer vi?

Deltag i mødet på dette link eller fra APK’s bogbutikker

Link til mødet

Klip på “Launch meeting” og derefter
“Join from your browser”

APKs bogbutikker

København: Vesterfælledvej 1B, 1750 Kbh. V
Århus: Ny Munkegade 88 kld., 8000 Århus C
Odense: Skibhusvej 100, Odense C

Se begivenhed på facebook

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater