Stop Lockheed Martin – Stop Terma!

Lockheed Martin er USA’s førende våbenproducent. Deres fly bomber i dag i Gaza, direkte finansieret af USA-imperialismen, der har doneret flyene. Amerikanske universiteter laver research og udvikler for Lockheed Martin med skattepenge. Dansk imperialisme er tæt forbundet med folkemordet, gennem den politiske støtte fra regeringen, men også gennem danske våbenfabrikker, som Terma, der er underleverandør til de bombefly der dræber palæstinensere. Mandag morgen var der igen blokade ved Terma under råbet: Ikke i vores navn!

The Red Phoenix, USA skriver

Lockheed Martin Corp, den største transnationale våbenproducent i verden, er også den største virksomhed, der er medskyldig i folkedrab.

Lockheed Martin udvikler og støtter det amerikanske militær og dets udenlandske allierede ved at levere de værktøjer, det har brug for til at ramme uskyldige. Det er fødestedet for F-35 kampflyene, Multiple Launch Rocket System og Longbow Hellfire-missilerne, de israelske besættelsesstyrker foretrukne.

Vi har set, hvordan disse våben er blevet brugt til at begå folkemord i Gaza, hvor al-Nasser-hospitalet netop er blevet bombet.

Efter den 7. oktober steg Lockheed Martins aktieværdi drastisk. Aktier til en værdi af 400 USD steg til 436 USD og holdt sig konstant over 440 USD i flere måneder, før de faldt i slutningen af januar på grund af forsinkelser i forbindelse med softwareproblemer i forberedelserne til at opgradere deres F-35 kampfly.

Lockheed Martin har haft et stadig mere venskabeligt forhold til Israel. Besættelsesstyrkerne har akkumuleret i alt 75 F-35 kampfly gennem årene, herunder 25, der blev sendt som en del af en aftale til 3 millioner dollars sidste sommer. Dette blev sponsoreret af den forsvarspakke, som USA sendte over – og derfor betalt af amerikanske skatteydere.

En anden af Lockheed Martins kunder er Filippinernes væbnede styrker, som siden begyndelsen af 70’erne regelmæssigt har købt C-130 Airlifters, der bruges til at undertrykke Filippinernes nationale demokratibevægelse.

Lockheed Martin har gang på gang bevist, at de er en fjende af folket ved at hjælpe imperialistiske magter i deres forsøg på at kvæle nationale befrielsesbevægelser over hele verden.

Alene i 2023 genererede Lockheed Martin 67,6 milliarder dollars i profit ved at facilitere imperialistiske krige i jagten på økonomisk dominans.

Fredag den 9. februar protesterede studenterorganisatorer på University of Maryland Baltimore County mod Lockheed Martin og andre militære entreprenører på karrieremessen – og sluttede sig til deres jævnaldrende over hele landet, der modsatte sig deres universiteters rolle i krig!

Vi opfordrer vores samfund og universiteter i hele landet til at kappe båndene til alle enheder, der hjælper krigsmaskinen!

Vi kan ikke lade vores studerendes medfølelse og færdigheder blive udnyttet til at forevige denne voldscyklus.

At gøre en ende på krig og militarisering indebærer at afsløre og modsætte sig dem, der tjener på det!

Over hele verden vedtager organisationer opfordringer til institutioner og enkeltpersoner om at kappe båndene til krigsprofitører!

Deltag i kampen i dag! Deltag i modstanden mod den USA-ledede imperialistiske krig!

Se
Weapons Watch: All Eyes on the War Industry — Lockheed Martin


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater