International arbejdersolidaritet – fagligt solidaritetsnetværk for Palæstina dannes

En helt afgørende faktor for støtten til palæstinensernes kamp er arbejderklassens solidaritet verden over og de helt konkrete handlinger, som at stoppe våbentransporter og udvikle modstanden på arbejdspladserne mod de imperialistiske regeringers opbakning til Israels folkemord. Aktuelt har indiske havnearbejdere sagt stop for skibe, der transporterer våben til Israel og herhjemme er der taget initiativ til at bryde igennem fagtoppens tavshed og styrke den faglige solidaritet med Palæstina. Der er indkaldt til stormøde i København lørdag d. 2. marts, hvor et fagligt solidaritets netværk vil blive dannet.

Ti 3F-fagforeninger opfordrer til total våbenhvile og uhindret adgang for humanitær hjælp i Gaza:

TOTAL VÅBENHVILE NU!

Dag for dag udvikler situationen sig stadig mere katastrofalt i den lille Gaza stribe. Det anslås, at mindst 27.000 civile er dræbt af det israelske militær, heraf over 10.000 børn, og FN oplyser, at 576.000 palæstinensere befinder sig i akut fare for at dø af sult ud af en befolkning på kun 2,2 millioner mennesker!

Som konsekvens af de dramatiske begivenheder har FN’s domstol for menneskerettigheder (ICJ) besluttet, at undersøge om den israelske stat er i gang med at begå et folkedrab på den palæstinensiske befolkningsgruppe i Gaza – ligesom den israelske stat er blevet pålagt at arbejde for en forbedring af den humanitære situation for civilbefolkningen.

Hamas uacceptable gidseltagning af uskyldige israelere 7. oktober 2023 kan på ingen måde retfærdiggøre den israelske stats forsøg på at begå folkedrab.

Efter vores opfattelse må der findes en fredelig løsning på konflikten.

Vi opfordrer derfor alle til aktivt at støtte kravene for:

  • Total våbenhvile nu
  • Uhindret adgang for humanitær hjælp til den palæstinensiske civilbefolkning

Underskrivere af apellen:
Finn Jenne, Formand,3F Frederikshavn, Benny Vinther Jensen, Formand, 3F Aalborg, Rasmus A. Petersen, Formand, 3F Esbjerg, Jakob Lykke, Formand, 3F Esbjerg Transport, Thorkil Jansen, Formand, 3F Transport, Logistik & Byg Aarhus, Jonna Nielsen, Formand, 3F Bornholm, Hans Nissen, Formand, 3F Nordsjælland Øst, Jesper Holm, Formand, 3F Storkøbenhavn, Claus Westergreen, Formand, 3F BJMF

Se også Stormøde for Fagligt Palæstina Solidaritetsnetværk

Indiske havnearbejdere viser vejen – nægter at håndtere militær last til Israel

Water Transport Workers Federation of India, som repræsenterer 3.500 arbejdere i 11 havne, har besluttet, at de nægter at støtte Israels folkemord og opfordrer til en øjeblikkelig våbenhvile. Dette inkluderer enhver last, der kommer fra Israel “eller ethvert andet land, der kan håndtere militært udstyr og dets allierede last til krig i Palæstina”.

Fagforeningen har opfordret til en øjeblikkelig våbenhvile og opfordret “arbejdere i hele verden og fredselskende mennesker til at støtte kravet om et frit Palæstina”.

Hermes 900, som er en af fire “dræberdroner”, der bruges af Israel, fremstilles på et anlæg tilhørende Adani-Elbit Advanced Systems India Limited i byen Hyderabad. Virksomheden er et joint venture mellem den israelske våbenproducent Elbit Systems og det indiske konglomerat Adani Group. Salget blev først rapporteret af Shephard Media den 2. februar.

Israel havde premiere på Hermes 900-dronen under deres bombekampagne i Gaza i 2014, hvor de dræbte 2.251 palæstinensere i løbet af 50 dage. Droneangreb alene tegnede sig for 37% af drabene. Dronen, som sælges på det internationale våbenmarked, har været mål for vedvarende protester fra Palestine Action i Storbritannien.

Adani-Elbit produktionsprojektet er en del af en årtier lang historie med militær udveksling mellem Indien og Israel, hvor Indien er blevet den største køber af israelsk producerede våben og bruger ca. 1 milliard dollars hvert år.

Under den siddende premierminister Narendra Modis første regeringsperiode mellem 2014 og 2019 steg våbenleverancerne fra Israel til Indien med 175%, ifølge Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI).

I mellemtiden leverer Indien droner til Israel på et tidspunkt, hvor den zionistiske besættelsesmagt er under udtrykkelig og bindende ordre fra Den Internationale Domstol (ICJ) om at ophøre med at begå handlinger, der er defineret som folkedrab i henhold til folkedrabskonventionen fra 1948 – herunder “drab på medlemmer af gruppen”.

I betragtning af ICJ’s anerkendelse af den plausible risiko for, at Israel begår folkedrab i Gaza, har andre underskrivere af konventionen, som Indien, forpligtelser til at forhindre folkedrab.

“Da Israel nægter at efterleve ICJ’s beslutning om at afstå fra handlinger under artikel 2 i konventionen for at forhindre folkedrab, har tredjelande som Indien ansvaret for at håndhæve en våbenembargo og ikke være medskyldige i folkedrabet,” siger Shir Hever fra den palæstinensiske BDS National Committee til Middle East Eye.

Indiske fagforeninger nægter at levere migrant arbejdere til Israel

For arbejdere i Indien har solidariteten taget flere andre former, ud over blokade af våbentransport. I november fordømte Indiens centrale fagforeninger, der repræsenterer 100 millioner arbejdere, en aftale om “eksport af arbejdskraft” mellem regeringen og Israel, som kunne betyde, at op til 100.000 indiske arbejdere ville blive overført til Israel.

Nyheden kom, efter at Israel som straf inddrog de arbejdstilladelser, som palæstinensiske arbejdere havde fået efter modstandsaktionen Al Aqsa Flood den 7. oktober.

Læs mere her: Indiske fagforeninger står sammen med Palæstina og afviser “eksportaftale” for at erstatte palæstinensiske arbejdere i Israel

Siden da, da israelske delegationer besøgte landet for at rekruttere arbejdere til at arbejde i Israels byggesektor – hvor palæstinensiske og udenlandske migrantarbejdere normalt har været ansat til at udføre nogle af de mest opslidende opgaver – beklagede Construction Workers Federation of India (CWFI) tiltaget og gentog, at det var ensbetydende med at udvide støtten til Israels folkemorderiske angreb på Palæstina, mens man udnyttede forarmede arbejdere i Indien.

Kilde
India’s Water Transport Workers’ Union Says Won’t Help Ships Carrying Arms Bound for Israel

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater