Tyveriet af Store Bededag: Regeringen vil holde folk på overførselsindkomst udenfor kompensation

Da regeringen gennemførte deres tyveri af Store Bededag skulle der gives en kompensation i lønnen, således at lønningerne skulle have pålagt 0,45% af årslønnen til deres løn af arbejdsgiveren. Men regeringen vil nu holde folk på folkepension, kontanthjælp, dagpenge, førtidspension udenfor. Lovforslag fremsættes i dag.

Det blev en historisk stor demonstration, da tusinder af arbejdere, unge og familier d. 5. februar protesterede mod regeringens tyveri af Store Bededag. Hjemmelavede skilte og bannere var utallige, hån og harme mod Mette Frederiksen var det gennemgående.

Regeringens sko er meget små, når det gælder den gruppe der i årtier er gået ned i indtægt – nemlig dem der modtager folkepension, kontanthjælp, dagpenge, førtidspension. Reguleringen har været sat ud af kraft, men det er nu fastsat ved lov, at overførselsindkomsterne skal stige i takt med lønningerne – med 2 års forsinkelse. Uden at det overhovedet retter op på det man har mistet.

For i årtier blev pensionister, dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere snydt for regulering fordi pengene i stedet røg i ”satspuljen”, penge som regeringen herefter kunne bruge til diverse projekter. Mangel på regulering blev delvist afskaffet fra 2019 med det der hed ’mindreregulering’, hvor kun en del blev udbetalt. I perioden fra 1990 til 2019 lyder beregningen på, at en folkepensionist havde mistet 8000 kr årligt gennem den manglende regulering.

Aftale med ’mindreregulering’ er slut fra 2024 og overførselsindkomsterne skal følge udviklingen i lønnen, med 2 års forsinkelse. Men Mette Frederiksens regering vrider og vægrer sig ved tanken om at den fattigste del af befolkningen har en fast ret til at følge lønningerne – hun slår sig i tøjret og af lovforslaget om afskaffelsen af Store Bededag, der fremsættes i dag, d. 11. januar fremgår at regeringen nidkært forsøger at snyde og spare staten for dette – i statens budget – lille beløb.

– Vi beder jo ikke folk på overførselsindkomster om at arbejdse mere, som beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) forsøger at argumentere.

Nej, de er jo ligesom ikke i arbejde. Men har en yderst rimelig ret til en indtægt der er til at leve for.

Regeringens prioritering er benhård: Der skal være penge til krig og skattelettelser. Slut!

Læs også

Klar besked! – Bevar Store Bededag!

Se lovforslaget her

Forslag til Lov om konsekvenser ved afskaffelsen af store bededag som helligdag


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater