Mette Frederiksen: ”Vi må ikke blive krigstrætte”

Mette Frederiksen er en sand fortaler for permanent krig for Vestens imperialistiske interesser. På et topmøde mellem de nordiske statsministre og Zelenskyj – op til dagen hvor EU holder topmøde om Ukraine – meddelte regeringen, at Danmark donerer endnu en krigspakke til Ukraine, denne gang på 8,5 milliarder kr., hvor de 1,7 mia. er øremærket til indkøb hos dansk våbenindustri. Hun udtalte på et efterfølgende pressemøde: “Den nye hjælpepakke vil bestå af ammunition, kampvogne og andet, som Ukraine har brug for nu. Det gør vi for at understrege det europæiske perspektiv: at Ukraine tilhører Europa.”

Fra demonstration gennem Århus d. 13. december

Nej, der kæmpes ikke for ukrainernes selvstændighed og frihed, der kæmpes for USA og EU’s interesser i Ukraine. Det vil også gøre sig gældende på EU’s topmøde, der starter i dag torsdag. Her gælder det en EU-donation, der både skal dække våben og ’genopbygning’ over 4 år på 254 milliarder kr. Halvdelen i form af lån, der ikke vil blive givet uden betingelser og krav til liberalisering og lovgivning i Ukraine, så vestlige monopoler får fri adgang og love og regler tilpasset deres egne formål.

De vestlige imperialisters overvejelser går lige nu om krigen ”til fuld sejr” bliver for dyr og i stedet bør afsluttes med en deling af Ukraine. Her står Mette Frederiksen tæt sammen med Joe Biden i USA og EU-Kommissionen, de går efter fortsat krig.
EU-topmøde: Hvem skal betale for fortsat krig – skal den afsluttes nu – og Ukraine ind i EU?

Mette Frederiksen slår også endnu en gang fast, at hun bakker op om Israels fortsatte krig mod palæstinenserne. Regeringen har netop stemt ja i FN til en humanitær våbenhvile i Gazastriben, hvor de sidste gang undlod at stemme. At undlade dette igen midt i en humanitær katastrofe ville blive for afslørende for dem, set i lyset af den enorme solidaritet der kommer til udtryk i befolkningen med palæstinenserne. Men for at gøre sin holdning helt klar, understreger Mette Frederiksen samtidig sin støtte til Israels folkemord med ordene:

– Men der er ikke tale om en permanent våbenhvile.

Husk at være bange!

Mette Frederiksen kræver af den danske befolkning, at vi ikke bliver krigstrætte, og at der ikke gøres oprør mod krigsbevillingerne. Netop i dag udsender FE en ny trusselsvurdering og konklusionerne der trækkes frem i pressen lyder: “Aldrig siden den kolde krig har truslen mod Danmark været større”.

Vi skal huske at være bange, og samme dag går politiet ud i landsdækkende aktion: ”Mistanke om planlægning af terrorangreb”.

Kigger man nærmere på teksten fra FE fremgår det, at ”Spændingerne (i Mellemøsten og Ukraine, red.) indebærer en øget trussel mod danske interesser i regionen, ligesom de har givet ny drivkraft til terror-truslen mod Vesten”.

”Rusland spionerer bl.a. mod kritisk infrastruktur og forbereder sig sandsynligvis også på at kunne udføre sabotage på dansk område i tilfælde af eskalerende konflikt eller krig. Det skyldes ikke mindst Danmarks rolle som transitland for NATO-styrker.”

”Dertil kommer, at Kina forsøger at opnå øget global indflydelse og forfølger sine interesser særdeles aktivt. Det sker ikke alene med normale politiske og økonomiske midler, men også gennem spionage, politisk pression og ulovlig tilegnelse af teknologi.”

Udover spionage og cyberangreb nævnes der ikke nogen direkte militær trussel fra Rusland mod Danmark. Det er tydeligt at de spændinger der opregnes er en del af den skærpede kamp mellem imperialistmagterne om deres indflydelse og opdeling af verden. Her undlader FE selvfølgelig helt at omtale den temmelig afgørende faktor for truslen mod verdensfreden – USA/NATO/EU-imperialismen, der udgør den anden og meget aggressive side af de skærpede modsætninger.

Der er rigelig grund til at være bange for hvad det opgør kan føre til. Og følger vi Mette Frederiksens vej med optrapning af NATO og EU’s krigsberedskab vil det kun bære brænde til bålet.

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater