Podcast: Imperialismen som bagtæppe for de aktuelle krige og flygtningestrømme

Podcast om sammenhængen mellem krige og flygtningestrømme i Mellemøsten, Afrika, Ukraine og Sydøstøstasien gennem de sidste årtier. Man hører oplæg og diskussion fra APK’s konference ”Alternativet til krig og folkemord – hvordan skaber vi det?”

Der var god energi, engagement og diskussionslyst på APK’s Novemberkonference d. 11. november, der i år blev afholdt med temaet ”Alternativet til krig og folkemord – hvordan skaber vi det?” med en række spændende og aktuelle oplæg. Nogle af dem vil blive bragt som podcast her på KPnet.

Dagens podcast med Franz Kjerbjerg, APK: “De skærpede imperialistiske modsætninger” giver en god ramme og baggrund for de udviklinger vi ser i Mellemøsten, Palæstina, Afrika, Ukraine og Sydøstøstasien og hvorfor vi må vende os mod al imperialisme. Imperialisme der betyder krig, udplyndring af landes befolkninger og ressourcer, vold, folkemord og klimakatastrofer.

Lyt til podcasten her. 27 minutter.

APKs Novemberkonferencer tager hver år aktuelle spørgsmål for udviklingen af den revolutionære bevægelse i Danmark op i lyset af den socialistiske Oktoberrevolution – den mest skelsættende begivenhed i det 20. århundrede. Den viste vejen til en ny fase i menneskesamfundets historie – til det socialistiske og kommunistiske samfund – mod et samfund uden udbytning og undertrykkelse. 

APK og CIPOML har udgivet denne pjece: 

Pjece: To artikler om oktoberrevolutionen af V.I.Lenin og J.V. Stalin (apk2000.dk)

Klassiske tekster af to af den første socialistiske revolutions hovedskikkelser De er skrevet i anledning af henholdsvis Oktoberrevolutionens fireårsdag (1921) og som forord til bogen ”På vej til oktober” (1924). De præciserer og uddyber karakteren og indholdet af den revolution, som de russiske arbejdere og deres allierede gennemførte oven på den borgerlige demokratiske revolution i novemberdagene 1917.  

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater