København søndag: Hele Danmark på gaden for Palæstina

Søndag d. 19. november kl. 14 er der indkaldt til en samlende lands-demonstration i København. I grundlaget for demonstrationen står bl.a.:
Så længe den danske regering vender blikket den anden vej, er de medskyldige i det igangværende folkedrab på Gazas befolkning. Vi kræver handling og ansvar nu! Vi kræver øjeblikkelig våbenhvile! Stop folkedrabet! Ophæv belejringen og stop besættelsen! Støt den palæstinensiske kamp for frihed, retfærdighed og selvbestemmelse!
APK er anbefaler af demonstrationen.

FRA HALMTORVET TIL CHRISTIANSBORG KL. 14 – 16.30


Denne søndag lyder opfordringen, at alle der kan tage turen til København bakker op om en fælles lands-demonstration her. Arrangørerne skriver:

Vi samler hele Danmark til stordemonstration i København for højt og tydeligt at lade politikerne vide, at vi kræver øjeblikkelig våbenhvile, ubegrænset adgang til humanitær nødhjælp og en ende på belejringen af Gaza nu!

Israels massive angreb på den palæstinensiske civilbefolkning har stået på i over en måned nu. Vi kan ikke længere se til, mens civile dræbes, hospitaler og skoler bombes, og børn sulter til døde. Mere end 11.100 palæstinensere er allerede blevet dræbt under de israelske bombardementer, over 4500 af dem er børn. Nok er nok.

Al mad, vand, elektricitet, brændstof og medicinske forsyninger er blokeret af Israel. Hospitaler i Gaza er brudt sammen, og over en million mennesker er drevet på flugt. Dette er en krigsforbrydelse efter enhver definition. Israels premierminister Netanyahu har erklæret, at Gaza vil blive forvandlet til en “affolket ø”. Israelske parlamentsmedlemmer opfordrer åbent til en ny Nakba, og Israels forsvarsminister har stemplet palæstinensere som “dyr”.

Alt imens Gaza bombes, har israelske soldater og bosættere på Vestbredden fået frit lejde til at angribe og skyde palæstinensere. På Vestbredden har FN siden 7. oktober registreret i gennemsnit seks bosætterangreb om dagen, og israelske soldater og bosættere har her dræbt 169 palæstinensere, inklusiv 46 børn (11/11/23).

Alt dette er en fortsættelse, i frygtelig eskaleret form, af 75 års besættelse og etnisk udrensning af det palæstinensiske folk. Gaza har været ulovligt belejret – befolkningen spærret inde bag hegn – i over 16 år.

Så længe den danske regering vender blikket den anden vej, er de medskyldige i det igangværende folkedrab på Gazas befolkning. Vi kræver handling og ansvar nu!

Så køb jeres billetter til København på søndag og lad dette blive den største demonstration til fordel for Palæstina i danmarkshistorien!

Palæstinensere har ret til at forsvare sig selv og bekæmpe kolonisering, militær besættelse, massakrer og racistisk apartheidpolitik.

Stop folkedrabet! Ophæv belejringen og stop besættelsen!

Øjeblikkelig fangeudveksling! De over 7000 palæstinensiske politiske fanger i Israel skal frigives mod frigivelsen af de ca. 200 israelske fanger i Gaza.

Støt den palæstinensiske kamp for frihed, retfærdighed og selvbestemmelse!

Begivenhed på Facebook

Læs også
Udtalelse fra APK’s Novemberkonference: Støt palæstinensernes retfærdige modstandskamp – Stop Israels folkemord!

  


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater