Israels massakre i Gaza: det er folkemord – ikke krig

 


Udtalelse fra
Den Internationale konference af marxist-leninistiske partier og organisationer, CIPOML

En måned er gået. Den israelske zionisme, der brugte de palæstinensiske befrielsesorganisationers angreb i den sydlige del af de besatte områder den 7. oktober som undskyldning, har fortsat sine dødbringende angreb på Palæstina lige siden.

Israel og de vestlige imperialister, USA, EU-landene, især Tyskland og Frankrig, Japan, Canada, Australien taler om en israelsk-palæstinensisk krig. Men nej! Dette er ikke en krig. I mere end 20 dage har verden været vidne til Israels ensidige aggression og den koldblodige massakre. Især i Gaza er det et folkemord!

Den umenneskelige zionistiske aggression mod Gaza med luftbombardementer og missiler kan ikke beskrives med noget andet ord. Det er et folkemord. Bomber og raketter bliver affyret mod kvinder, børn og civile. Bombardementerne rammer overalt. Huse, hvor folk bor, skoler, hospitaler, moskeer og kirker under FN’s opsyn, hvor de søgte tilflugt for at undslippe raketterne, bliver bombet. 

På grund af det zionistiske forbud og belejringen er befolkningen berøvet vand, mad, medicin og energi, som især hospitalerne har brug for. Palæstinenserne, som er blevet reduceret til flygtninge i deres eget land og tydeligvis er målet for et folkemord, skal tvinges til at evakuere Gaza og overlade det til zionisterne.

Den zionistiske aggression, som er blevet til folkemord i Gaza, har spredt sig til alle palæstinensiske områder. På Vestbredden, hvor hundredvis af palæstinensere allerede er blevet dræbt, kender den israelske grusomhed ingen grænser i Ramallah, Tulkarim, Nablus, el Halil og Østjerusalem. Flygtningelejre er det direkte mål for israelsk aggression. Udgangsforbud er indført i mange byer. Selv det at gå ud på balkonen er forbudt. Der er allerede blevet arresteret over tusind palæstinensere.

For os som kommunister er vores kamp for arbejderklassens befrielse, ganske enkelt kampen for hele menneskehedens befrielse, vores ultimative mål. Vi anerkender ikke sprog, religion, farve eller etnisk ulighed, vi kæmper mod alle uligheder. Vi er hverken anti-kristne, anti-islamiske eller anti-semitiske. Vi tolererer ikke islamofobi og antisemitisme. Zionismen forsvarer ikke jødedommen eller jøderne, den er en rabiat racisme. Det er at nægte et undertrykt folk retten til at leve i deres eget land. Det er undertrykkelse. Det er bomber og raketter rettet mod mennesker. Det er tanks og kanoner, der skyder på civile. Det er fængsel, tortur. Det er synonymt med folkemord.

Vestlige stater praler af at være demokratiske, men de støtter den zionistiske undertrykkelse, der har nået folkedrabsdimensionen, ved at tale om “Israels ret til at forsvare sig”. Og de modsætter sig endda en erklæring om våbenhvile for at levere humanitær hjælp! Biden går så langt som til at hævde, at palæstinenserne selv bombede Al Ehli-hospitalet. Det såkaldte demokratiske hykleri er blevet til et forsvar for folkedrab. Befolkningerne er imod forfølgelsen af det palæstinensiske folk og protesterer mod israelsk aggression. Men magthaverne er imperialister og reaktionære, fjender af arbejdet og folket, fjender af menneskeheden, og som ligesom zionismen ikke kan undgå at blive sendt på historiens losseplads.

Vi hylder det palæstinensiske folks modstand.

Mens de vestlige imperialister godkender og støtter den israelske zionisme og dens folkemord på det palæstinensiske folk, lykønsker vi arbejderklassen og folkene i verden, som står op til forsvar for det palæstinensiske folk, og opfordrer dem til at øge deres støtte og pålægge zionismen en våbenhvile.

Vi opfordrer alle lande, især arabiske og regionale lande, der har normaliseret og er ved at normalisere deres forhold til zionisterne, til at følge Bolivias vej og afbryde deres forhold til den israelske zionisme.

De israelske angreb skal stoppes øjeblikkeligt, FN’s hastebeslutning om våbenhvile skal implementeres!

Imperialisterne, med deres skibe og fly, bør fjerne deres hænder fra Palæstina.

Frihed til det palæstinensiske folk!

Længe leve verdens arbejderes enhed, folkenes broderskab!

7. november 2023

Den Internationale konference af marxistleninistiske partier og organisationer, CIPOML

CIPOML – International Conference of Marxist–Leninist Parties and Organisations


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne