Millioner på gaden for Palæstina og våbenhvile nu!

Over hele verden blev der lørdag d. 4. november demonstreret i Europa, Afrika, Latin Amerika, Mellemøsten, Australien, Asien og Nordamerika.
På denne internationale solidaritetsdag med det palæstinensiske folks kamp lød råbet overalt – for et frit Palæstina – Våbenhvile nu – Stop Israels folkemord.

I USA fandt den største nationale solidaritets march for Palæstina nogensinde i USA sted i Washington DC med kravet om Våbenhvile Nu. Et krav som både USA og Israels præsidenter har nægtet at gå ind på. Med kravet om at USA stopper sin støtte og finansiering af Israel. Med kravet om stop for Israels folkemord.

Som en talsmand fra ANSWER udtrykte det:

”Vi står her i imperiets hovedstad Washington DC, sammen i den største solidaritets march vi har set. For blot 2 uger siden var vi nogle få organisationer der opfordrede til dette, nu har over 450 organisationer og over 100.000 mennesker her fulgt opfordringen.

Vi står i en ny politisk æra. For 40 siden på dette sted stod vi her med kravet om at Apartheidstyret i Sydafrika skulle falde, at USA’s regering skulle trække sin støtte til det. Og få år efter faldt det. Regeringen kaldte de der kæmpede mod Apartheid for terrorister. Få efter var de Sydafrikas regering.

Forandringer sker. Dramatiske forandringer. Og det er altid den samme faktor der skaber den slags forandringer – folket, på gaden. Vi skaber forandringen. Den kommer fra os.
Vi sender herfra et klart signal til vores regering og politikere – hvis I støtter Israels folkemord, holder vi jer medansvarlige. USA sender pengene, bomberne, våbnene til det folkemord der forgår lige nu.

Når i dræber 10.000 palæstinensere bare de sidste uger, ikke for det de har gjort, men alene for det de er – palæstinensere, er I med til at udrydde et folk.
Vi står her nu – sammen med millioner af folk over hele verden – der siger stop Israels besættelse, stop Israels folkemord, Stop USA imperiets støtte til at gennemføre dette. ”

Washington DC

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne