Israels folkemord kan ikke sammenlignes med kampen mod nazismen

Udtalelse fra det antifascistiske tidsskrift Håndslag

Israels folkemord kan ikke sammenlignes med kampen mod nazismen

Vi tager afstand fra, at kampen mod nazismens og dens forbrydelser mod menneskeheden under 2 verdenskrig misbruges til at retfærdiggøre den israelske apartheids stats igangværende folkemord mod det palæstinensiske folk i Gaza og på Vestbredden.

Kampen mod nazismen, mod det nazistiske regime i Tyskland og dets allierede og medløbere blev ført for at stoppe krigens og folkemordets rædsler. Og for at det ikke skulle gentage sig under et andet navn.

Vi fordømmer at staten Israel, der har indespærret millioner af palæstinensere i Gaza – en ghetto med en mur rundt om – og nu systematisk er i gang med at udrydde befolkningen, får lov til at sammenligne det med kampen mod nazismen i de danske medier.

Det er en hån mod modstandskampen, mod alle de mennesker, der gav sit liv og helbred for at befri os fra Hitler-regimets terror og besættelse. Og det er en bevidst løgn for at skjule sandheden.

At jøderne var en af nazismens store grupper af ofre og udsat for folkemord kan på ingen måde berettige til at den zionistiske apartheidstat får frie hænder af verdenssamfundet til at udsætte det palæstinensiske folk for dette.

Statsminister Mette Frederiksen har udtalt at vi ikke kender vores historie med forfølgelsen af jøderne, hvis vi ikke støtter de krigsforbrydelses Israel gennemfører i Gaza.

Jo, fru statsminister.

Netop fordi vi kender vores historie og modstandskampens historie fordømmer vi, at den på nogen måde sammenlignes med Israels igangværende folkemord.

Det antifascistiske tidsskrift Håndslag er udkommet i over 38 år. Første nr. blev udgivet i 1985 af Erhvervshæmmede fra Frihedskampen, der senere blev til Aktive Modstandsfolk. Med Håndslag fik modstandsbevægelsen det nødvendige stridsskrift, der har formået at fremdrage, dokumentere og forbinde dens erfaringer, dens kamp og det sejrrige oprør fra dengang med kampen for fred og frihed, mod krig og fascisme af i dag.

Håndslag hjemmeside – Læs her

Israels folkemord kan ikke sammenlignes med kampen mod nazismen


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne