Tysk krigsminister: vi skal være klar til krig

“Vi er nødt til at vænne os til tanken igen om, at faren for krig kan være truende i Europa. Og det betyder: Vi er nødt til at blive klar til krig. Vi skal være klar til at forsvare os. Og indrette Bundeswehr og samfundet til det.” Sådan lød det fra den tyske krigsminister, Boris Pistorius, SPD søndag den 29.10.23 i “Berlin direkt”, ZDF.

Af Arbeit Zukunft, Tyskland

Kirkegård for faldne soldater

Fra den tyske økonomiminister Habeck, De Grønne lød den samme sang. Han krævede flere penge til Bundeswehr (den tyske hær) og endnu flere våben i god tid inden udløbet af 100-milliarder-oprustningsprogrammet. Han fik støtte til dette fra De Grønnes leder Omnid Nouripour.

Med propaganda, had og fjendebilleder af det onde skal der ikke bare skaffes flere våben, men hele samfundet skal indstilles på krig.

Samtidig taler de, der ikke skal til fronten, men i værste fald sidde i den sikre regeringsbunker, mens andre skal dø for dem som “helte”, højlydt om, at “vi skal være defensive”. De udspyr nationale toner og vil fremtrylle et “nationalt fællesskab”.

Men arbejderklassen er ikke i samme båd som disse krigspropagandister og har intet til fælles med dem. Tværtimod! Arbejderklassen og folket skal allerede betale for oprustningen med massive sociale nedskæringer, og hvis de bliver sendt i krig, vil de også betale med deres liv. Den socialdemokratiske forsvarsminister Boris Pistorius, som propagandistisk vil forberede “os” på en “krig i Europa”, løber ingen risiko.

Hvad ville en krig i Europa betyde, som Pistorius taler om? Den omfattende ødelæggelse af Tyskland! Faren for brug af atombomber! Millioner af døde!

De eneste, der tjener på denne krigsførelse, er krigsindustrien, big business! Allerede i 2022 rapporterede Neue Züricher Zeitung (NZZ): “På verdensplan viser børserne tab i år, men våbenindustrien boomer. Det afspejles også i aktiekurserne for Rheinmetall, Raytheon og Lockheed Martin.”

Mens DAX tabte 12,5% i 2022, steg våbenaktierne kraftigt. Især det tyske forsvarsselskab Rheinmetall nød godt af det. Dets aktiekurs blev omtrent fordoblet i 2022.

Det haster med at mobilisere mod denne krigskurs og agitation.

Stop oprustning og krigsforberedelser!

Stop eksporten af våben!

Milliarderne skal bruges til boliger, uddannelse og social velfærd i stedet for oprustning og krig!

Oversat fra Arbeit Zukunf Kriegsfähig? Militarisierung der Gesellschaft geht weiter! – Arbeit-Zukunft

31.10.23


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater