For regeringen er der forskel på ukrainske og palæstinensiske liv

I går bombede Israel igen et palæstinensisk hospital. I sidste uge stemte et stort flertal af verdens lande i FN for en humanitær våbenhvile i Gaza. Danmark glimrede ved at undlade at stemme. I den danske regerings øjne tæller støtten til Israel mere end at redde palæstinensiske liv. Mens den massive støtte til Ukraine-krigen driver af medfølelsessirup og humanitære hensyn overfor de civile ofre tæller kun ’Israels ret til at forsvare sig’ – uanset hvad det koster af liv. Der gælder én ret for det ukrainske folk og en anden for det palæstinensiske folk. Hvorfor er det palæstinensiske folk mindre værd, hvorfor har de ingen ret til at forsvare sig, Mette Frederiksen?

Danmark stemte ikke for en våbenhvile i FN. Fra første dag lå retten til selvforsvar kun ét sted.

”Israel har ret til at forsvare sig selv, og det vil betyde nogle ofre”, lød en af Mette Frederiksens første kommentarer efter d. 7. oktober, hvor Israel gik til massivt modangreb på Gaza og lukkede ned for el, vand, mad, medicin for at sulte palæstinenserne ud. Senere er regeringen kommet under pres fra den store solidaritetsbevægelse og har modereret sig og taler om nødhjælp til palæstinenserne. Men våbenhvile er ikke på regeringens program, Israels folkemord kan fortsætte.

Da Rusland angreb Ukraine udtalte Mette Frederiksen på regeringens første pressemøde:

Mine tanker er hos det ukrainske folk.
Millioner af mennesker i Ukraine er i morges vågnet op til krig – til frygt for deres sikkerhed, for deres børns fremtid – for deres eget og deres kæres liv…
Rusland har valgt alene aggressiviteten og brutaliteten. Men Vesten – vi står sammen.

Den første sanktionspakke mod Rusland, den blev vedtaget i går. Vi har gjort det hurtigt, og vi har gjort det i tæt koordination med de øvrige vestlige lande henover Atlanten. Man sender et klart signal til Rusland om, at EU og Vesten står sammen, at vi hurtigt og effektivt kan blive enige, når det gælder. Men det står også klart, at pakken i går kun er et første skridt.”

Hvor står Mette Frederiksens regering, når et palæstinensisk folk er udsat for indespærring og brutal nedslagtning?

Da Israel d. 7. oktober besvarede et angreb fra Hamas med deres totalt overlegne militærmaskine og brugte angrebet som påskud for et systematisk folkemord var der ingen solidaritet med et folk, der ikke alene ”vågner op til krig”, men har været udsat for Israels besættelse og vold gennem årtier.

Det var aggressoren Israel der fik al støtten:

”Jeg har sendt en meget klar besked til Netanyahu om opbakning fra dansk side”, udtalte Mette Frederiksen d. 8. oktober, hvor Israel havde sendt adskillige luftangreb ind over Gaza og dræbt et stort antal civile.

”Danmark støtter Israel og landets ret til at forsvare sig selv.”

Under besværgelsen om at Hamas er en terrororganisation fik Israel frit lejde til deres udryddelsesplan på en hel befolkning.

En af regeringens første reaktioner var at stoppe udviklingsbistanden.

”Regeringen har besluttet at sætte den danske udviklingsstøtte til Palæstina på pause. Imens gennemgår man nøje støtten for at sikre, at ingen danske midler bliver misbrugt, herunder indirekte støtter terrororganisationer, som angriber Israel.”

Palæstinenserne skal efter regeringens mening passivt og uden at svare igen acceptere at leve under besættelse, mens bosættere bid for bid overtager det minimale landområde palæstinenserne lever i.

Mens det om udviklingsstøtten til Ukraine lyder:

”Vi må aldrig glemme, hvad der skete i Butja eller de millioner af ukrainere, som hver dag lever under krigens ødelæggelser. Dem skal Danmark fortsat hjælpe. Vi skal understøtte Ukraines kritiske infrastruktur, så lokalbefolkningen har varme og vand. Og fortsætte vores aktive rolle i genopbygningen, så ukrainere kan se en lys fremtid, når freden igen er genoprettet,”

Danmark har doneret for 13,6 milliarder kroner i militær og civil støtte til Ukraine siden krigens begyndelse. Senest er der blevet givet tilsagn om en donation på 19 F-16 kampfly. (tal fra Udenrigsministeriet 29.8.23) Dertil kommer en Ukraine-fond på 21,9 milliarder kroner.

Spørgsmålet om retten til selvforsvar afhænger af hvilken imperialistisk blok man er en del af  – den gælder ikke for et folk der vender sig mod den imperialistisk blok, der besætter dem.

Vi kræver af regeringen, at dens støtte til Israels udryddelseskrig stopper

Den danske regering må afbryde sit samarbejde med Israel, trækker sin ambassadør hjem og udvise den israelske.

Vi vil ikke tavse se på, at over 2 millioner palæstinensere er fanget og lukket inde, mens huse, skoler, hospitaler bombes fra luften og en landoffensiv trapper krigen yderligere op.

Den danske regering skal kræve, at Israel øjeblikkelig stopper sine bombninger og massakre, åbner fuldt ud for vand og el til Gaza og åbner grænseovergangene, så mad og medicin kan komme ind. Alt andet er hyklerisk.

Læs også
APKs udtalelse:
STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater