Solidaritet med palæstinenserne – demonstration Odense d. 4.11.

Det Palæstinensiske Hus og venner, bl.a. Boykot Israel – Fyn, indkalder til demonstration i solidaritet med palæstineserne. Det sker på Flakhaven d. 4. november kl. 14-16. Vi har spurgt Henning fra Boykot Israel, hvorfor det er vigtigt at deltage.


Henning Paaske Jensen fra Boykot Israel uddyber til KPnet:

– Palæstina demonstrationen i Odense d. 11. bliver en rigtig vigtig demonstration netop i den nuværende situation. Våbenhvile, som er et af demonstrationens hovedkrav, vil kunne sætte en midlertidig stopper for det igangværende israelske folkemord i Gaza og forsøget på ny etnisk fordrivelse.

– Det bliver også en demonstration der understreger kravet om at Israel helt stopper med sin 16-årige illegale blokade. Det er en krigsforbydelse, som aldrig har haft konsekvenser fra verdenssamfundets side. Der har ikke været sanktioner overfor apartheid Israel.
– Til gengæld udvikler solidariteten med det palæstinensiske folk sig lige nu som aldrig før.

– Plakaten til demonstrationen er uden tvivl inspireret af Picassos maleri Guernica der viser Franco fascismens massakre. Tyske fly kastede bomber over byen Guernica. Noget tilsvarende sker nu i Gaza, med mere end 8.000 dræbte – ud af en palæstinensisk befolkning på 2 millioner.
– Apartheid-Israel må isoleres på alle måder!

Tekst fra arrangørerne

Det Palæstinensiske Hus og venner, bl.a. Boykot Israel – Fyn, indkalder borgerne i Odense til demonstration i solidaritet med palæstineserne.

Vi kræver:

Øjeblikket stop af bombardementer og kamphandlinger i Gaza

Ophævelse af den ulovlige blokade af Gaza

Respekt for folkeret, international lov og menneskerettigheder

Sikring af akut humanitær hjælp

Der vil være musik og talere før og efter demonstrationen rundt i byen.

Mere info og program følger.

Se begivenhed på Facebook

 

Læs også APKs udtalelse: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!
Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater