Våbenhvile betyder stop for Israels folkemord NU

En våbenhvile nu er helt nødvendig for at bremse en voksende humanitær katastrofe. Men ophør af Israels folkemord, krige og apartheid er afgørende for at standse katastrofen.


I nat blev al kommunikation fra og i Gaza afbrudt, så den israelske besættelseshær uhæmmet kunne forstærke og intensivere deres folkemord på palæstinensere indespærret i Gaza striben. Med bombefly, landtropper og droner blev hospitaler og flygtningelejre igen angrebet og det blev endnu en dødens nat. Allerede inden var dødstallene for dræbte på over 7.000 de seneste uger og over 20.000 sårede de seneste uger. 

Israel møder modstand

Inde i Gaza møder den israelske hær modstand fra den mest omfattende og koordinerede enhed blandt de forskellige modstandsbevægelser, og fra et desperat folk, der oplever fordrivelse, etnisk udrensning og apartheid.

Også udenfor Gaza blev nattens forstærkede angreb mødt med protester fra København, Odense til Washington til den palæstinensiske Vestbred, hvor den israelske hær angreb og dræbte demonstranter med droner. Der er en omfattende solidaritet med det palæstinensiske folk verden over, som danske medier underdanigt skjuler.

Udvidede kliniske militære operationer

Indtil nu har Israel ikke kunnet gennemføre sin bebudede storstilede landoffensiv til etnisk udrensning i Gaza, på trods af massiv militær støtte fra imperialistmagterne USA og EU. Men har i stedet de sidste nætter optrappet, hvad de kalder ”udvidede kliniske militære operationer” ind i Gaza, samtidig med deres blokade for at udsulte befolkningen og undertrykke deres modstand mod besættelsesmagten. Hvad de mener med klinisk står klart, når vi ser de massive bombninger af civile. 

Humanitær våbenhvile 

FN’s generalforsamling vedtog i aftes en resolution om humanitær våbenhvile med et stort flertal. 14 lande, herunder USA og Israel stemte imod. Den danske regering, der kalder Israels folkemord for “ret til selvforsvar”, undlod at stemme. I en situation som den der hersker, er det en aktiv handling mod palæstinenserne og udtryk for at den danske regering er presset af den voksende folkestemning mod Israels krig i Gaza.   

Befolkningen i Gaza står midt i en humanitær katastrofe af usete dimensioner, så hvad vil en virkelig humanitær våbenhvile sige. Den vil være, at Israel øjebliklig indstillede sine bombninger og militære operationer i Gaza. Og at blokaden af Gaza blev ophævet permanent, så der frit og uden begrænsninger kan komme den nødvendige nødhjælp ind i Gaza. At der blev åbnet permanent for vand og el igen.

USA’s præsident Biden arbejder for en variant, som han kalder humanitære pauser ”Vi ville støtte humanitære pauser for at få forsyninger ind og for at lade folk komme ud, og det inkluderer at arbejde på at få brændstof ind og genskabe elektrisk strøm.”  Det er intet andet end kynisk hykleri, når imperialistisk demagogi er værst – en pause så folk kan få lidt mad og vand inden de igen bliver bombet, lemlæstet og dræbt!!  

FN’s generalforsamling kræver alle civile gidsler frigivet. Hvis det skal give mening, kan det ikke kun betyde de israelske gidsler som Hamas har taget. Israel med støtte fra imperialistmagter holder lige nu 2,3 millioner palæstinensere som gidsler indespærret i verdens største udendørs fængsel under helt umenneskelige forhold.

Besættelsen af Gaza og det øvrige Palæstina må ophøre. Så længe apartheid staten Israel nægter palæstinensere lige rettigheder holdes de som gidsler. Så længe millioner af fordrevne palæstinensere nægtes at komme tilbage til deres jord og land holdes de som gidsler.

En våbenhvile nu er helt nødvendig for at bremse en voksende humanitær katastrofe. Men ophør af Israels folkemord, krige og apartheid er afgørende for at standse katastrofen.

Derfor siger vi fortsat
Stop Israels folkemord – for et frit Palæstina.
From the river to sea – Palestine will be free

Læs også APKs udtalelse: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!


 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne