Stopp NATO, Norge: Stop bombardementerne nu!

Udtalelse fra Stopp NATO, Norge

Som følge af Israels 75 år lange besættelse og apartheidpolitik er krigen i Palæstina igen eskaleret med katastrofale følger for det palæstinensiske folk i Gaza og på Vestbredden. STOP NATO afviser konsekvent Israels magtanvendelse og støtter det palæstinensiske folks kamp for frihed og retfærdighed.

Vi fordømmer alle angreb på civile, men slår uansdet dette fast, at Israel ikke har ret til at forsvare besættelsen!

Der er en sammenhæng mellem ændringerne af landkortet, udvidelsen af bosættelserne, fængslingerne, tvangen gennem militærloven, blokaden, bombardementerne, forureningen, ydmygelserne og checkpointene. Den israelske offensiv er i tråd med den årtier lange besættelse af palæstinensisk land.

NATO + Israel er sandt

NATO’s generalsekretær Jens Stoltenberg har udtalt, at “Israel ikke står alene” og har advaret andre stater mod at blande sig i konflikten, hvilket antyder, at NATO vil gribe ind, hvis det sker.

NATO’s ubetingede støtte til Israel er forankret i en formel “partnerskabsaftale” sammen med tonsvis af penge og våben fra USA og allierede i årevis. Det faktum, at NATO kalder Israel en “ligesindet partner” siger noget om både Israels og NATO’s brutalitet.

Torsdag den 19. oktober sagde USA’s præsident Joe Biden i sin tale fra Det Hvide Hus:

“Amerikansk lederskab er det, der holder verden sammen. Amerikanske alliancer er det, der holder os, Amerika, i sikkerhed. Amerikanske værdier gør os til en partner, som andre nationer ønsker at arbejde sammen med.”

Det er rene ord for, at USA’s interesser går forud for international lov og ret.

USA advarer andre mod at blande sig, men påberåber sig sin egen ret til at gøre det. De er meget aktive både med ny våbenstøtte til Israel (som allerede er verdens 5. største militærmagt) og ved at beordre krigsskibsgrupperne “USS Dwight D. Eisenhower Carrier Strike Group” og “USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group” til Middelhavet. Disse krigsmonstre vil operere sideløbende med indsættelsen af luftvåbnets F-15 og F-16 jagereskadriller og A-10 angrebseskadriller.

Det viser endnu en gang, at NATO’s formål ikke er at kæmpe for frihed og demokrati, men at sikre medlemmernes og først og fremmest USA’s politiske og økonomiske interesser.

Medansvar

USA’s, EU’s og deres allieredes regeringer er medskyldige i de igangværende krigsforbrydelser, humanitære lidelser og drab på civile, da de fuldt ud støtter besættelsesstyrets praksis.

Norge kan som NATO-medlem blive en endnu mere aktiv deltager i krigen i Mellemøsten. Vi er allerede “in” på Israels side med handel og industrielt og våbenteknologisk samarbejde.

M72 er et raketvåben, som i dag produceres af Nammo Raufoss AS i Norge og på Nammos amerikanske fabrik i Mesa, Arizona. Der er tydelige tegn på, at missilvåbnet er i brug i Mellemøsten. Kongsberg Gruppen samarbejder også med virksomheden Rafael, som er en del af Israels krigsmaskine. Norske våbenproducenter bidrager til besættelsen.

Stop bombardementerne nu!

Norge må fordømme Israels brutale krigsførelse og bruge alle midler for at bidrage til en øjeblikkelig våbenhvile!

Norge må fordømme Israels kollektive afstraffelse og drab på civile palæstinensere!

Norge må presse på for at sikre adgang til humanitær hjælp og forsyninger til befolkningen i Gaza!

Fred i Mellemøsten kan ikke opnås, før Israels besættelses- og apartheidpolitik, som støttes af USA, Vesteuropa og NATO, ophører.

Oversat fra Stopp NATO

Læs også

APKs udtalelse: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne