Israelske monopoler kræver ret til den palæstinensiske jords rigdomme 

De israelske kapitalistiske monopoler, som kontrollerer og dominerer de skiftende regeringer i landet, ønsker at overtage palæstinensisk land for at udnytte dets rigdomme. Derfor forsvarer de folkemordet på det palæstinensiske folk.

Fund af naturgas ud for Gazas kyst. Foto: The Palestine Chronicle

Hvad er egentlig formålet med Israels terrorisme mod det palæstinensiske folk? På trods af at tv-billeder viser ødelagte bygninger, skoler og hospitaler, er Palæstina en region med vigtige naturrigdomme. Denne konklusion blev afsløret af dokumentet The Economic Cost of the Occupation of the Palestinian People: The Unrealized Potential of Oil and Natural Gas, udgivet af UNCTAD, FN’s organ for handel og udvikling, i september 2021. (Den økonomiske udgift ved besættelsens af det palæstinensiske folk: Det uudnyttede potentiale af olie og naturgas)

UNCTAD’s undersøgelse viste, at disse ressourcer befinder sig i område C på Vestbredden og på Middelhavskysten langs Gazastriben. Netop i Levantbassinet er naturgasreserver på 122 millioner kubikfod blevet identificeret, mens mængden af olie kunne nå 1,7 milliarder tønder. Udnyttelsen af disse ressourcer anslås at repræsentere en formue på 524 milliarder dollars.

Her er pointen: Det israelske borgerskabs kapitalistiske monopoler, som kontrollerer og dominerer de skiftende regeringer i landet, ønsker at overtage palæstinensisk jord for at udnytte disse rigdomme. Derfor forsvarer de folkemordet på det palæstinensiske folk, selv om de ved, at det store flertal af Israels befolkning ønsker fred, ikke krig. Faktisk afslørede en meningsmåling offentliggjort den 13. oktober af den førende jødiske avis Jerusalem Post, at fire ud af fem israelere bebrejder premierminister Benjamin Netanyahu for Hamas-angrebet og ønsker, at han træder tilbage.

Der er mere. Allieret med store amerikanske virksomheder har israelske virksomheder også til hensigt at udløse nye krige for at øge deres økonomiske magt i Mellemøsten, som det fremgår af Israels hyppige trusler om at bombe Iran. Begrundelsen for denne krigsophidsende politik er altid den samme: Hvis Israel ikke udvider sine grænser, vil der finde nye angreb sted mod det israelske folk.

Kendsgerningerne viser imidlertid det modsatte: Den militariserede stat Israel er hverken uforgængelig eller uovervindelig, og dens guddommeliggjorte efterretningssystem, ledet af Mossad, er sårbart.

Desuden, som det amerikanske nederlag i Vietnam og Sovjetunionens sejr over nazismen viste, bliver imperier, uanset hvor mange destruktive våben de har, og uanset hvor trænede deres hære er, i sidste ende besejret.

Faktisk vil ethvert folk, der undertrykker et andet folk og nægter dem retten til at leve i fred, aldrig være et frit folk, og de vil heller ikke opnå deres egen fred.

18. oktober 2023

Sakset fra det brasilianske avis A Verdade, PCR Brasiliens revolutionære kommunistiske parti

O terrorismo de Israel contra o povo palestino – A Verdade

Læs også

Læs APKs udtalelse her: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater