Kæmpe demonstration gennem København: Alle på gaden for Palæstina


Der var mange der i dag var samlet på Den røde plads på Nørrebro i København for at vise deres solidaritet med det palæstinensiske folk. Og for at protestere mod Israels drab på civile. Hele bygninger og familier, indbefattet mange børn, bliver udslettet af Israelske bomber. Et folkemord der skal fordømmes og stoppes.

Allerede fra starten blev pladsen hurtig fyldt op med en mangfoldighed af mennesker, der ville udvise deres solidaritet med det martrede og kæmpende palæstinensiske folk. Unge, gamle, børn, palæstinensere og etniske danskere. Inden start var den tilstødende Nørrebrogade, til begge sider, da også fyldt op med demonstrationsdeltagere. Stemningen var i top i det lune efterårsvejr.

Efter et par korte taler blev der sat kurs mod Christiansborg. Hvorefter det kilometer lange optog var på vej gennem København. Palæstinensiske flag og papskilte fortalte klart hvad demonstrationen drejede sig om. Kampråb blev taktfast råbt mens vi gik. FREE PALISTINA!  FROM THE RIVER TO THE SEE. PALISTINA WILL BE FREE! En helt igennem fredelig, værdig og flot demo med anslået ca. 25.000 deltagere. På Christiansborg Slotsplads, der var endemålet for demonstrationen blev der talt dunder mod Mette Frederiksen og regeringen. Hvis støtte til Israel og manglende fordømmelse af Israels krigsforbrydelser er i strid med enhver menneskelig anstændighed.

En flot bred og folkelig manifestation!

Afgangen fra Den Røde Plads til Christiansborg. Det tog knapt en time før pladsen var tømt og alle var kommet afsted!

Se også dagens demonstration fra luften af Street Action.

Læs APKs udtalelse her: STOP ISRAELS FOLKEMORD – FOR ET FRIT PALÆSTINA!

Læs om demonstrationen: På gaden for Palæstina – Søndag d. 22.10. København


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater