Stop palæstinensisk folkemord og fordrivelse 

Formand for EU-kommissionen Ursula von Leyen og USA’s præsident Joe Biden har begge personligt besøgt Israel og givet deres fulde opbakning til Benjamin Netanyahu. De dækker sig ind ved at tilføje en løftet pegefinger: ”Israel skal følge krigens regler.” Det samme gælder Kina, der maner til besindelse og to-statsløsning, men lader situationen udvikle sig, vel vidende, at det er et folkemord og fordrivelse der er Israels plan. Overfor dette står palæstinenserne og solidariteten med deres kamp verden over. Og solidariteten udvikler sig i ekstrem grad, udtaler Irene Clausen fra Boykot Israel. Også i Danmark vil demonstrationer og gadeaktioner blive trappet op.

Herunder billeder fra demonstrationerne i København og Odense i den forløbne uge.
Artiklen fortsætter under billederne

I Gaza graves der massegrave til ofrene for Israels terror. Den palæstinensiske sundhedsminister oplyser, at 80% af befolkningen står uden adgang til lægehjælp. 50.000 gravide kvinder står uden den mest basale sundhedsstøtte. Gaza-striben er ved at løbe tør for mad. Infrastrukturen bliver smadret af bomber og forsyninger blokeret.

I denne weekend blev der demonstreret i flere danske byer. I Gellerupparken i Århus, i Vollsmose i Odense, i Aalborg og flere i København. KPnet har snakket med Irene Clausen fra Boykot Israel, der fortæller:

– Solidariteten er voksende over hele verden. Herhjemme sker der det, at alle aktive intensiverer solidariteten. Alle grupper trapper op og der kommer nye aktive.

– Solidariteten over hele verden vokser ekstremt. Ikke mindst i de arabiske lande, i Jordan og Libanon f.eks. De arabiske regimer er reaktionære og støtter Israel, men befolkningerne står alle sammen med palæstinenserne.

– Det er sindsygt vigtigt at forstå, at kampen ikke står mellem Hamas og Israel. Den står mellem palæstinenserne og den internationale solidaritet på den ene side mod Israel og imperialismen – herunder den danske regering.

– Demonstrationerne kommer til at fortsætte – også i Danmark. Der vil ske noget hele tiden. Boykot Israel trapper op og vil gå på gaden flere gange om ugen. Følg med på Boykot Israel og kom med.

APK opfordrer til at styrke og udbrede solidariteten med det palæstinensiske folk, og kræver at den danske regering fordømmer Israels massakre og bombninger i GAZA og Palæstina.

Læs også: Solidaritet med det palæstinensiske folks kamp

Se Boykot Israel

Hjemmeside
Facebook


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater