Rammen for de kommunale nedskærings-budgetter må sprænges

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Det hænger bare ikke sammen hvad politikkerne påstår. Regeringen siger, at der er masser af penge i statskassen. Og samtidig skal der ske store asociale nedskæringer og fyringer  i kommunerne og på landets sygehuse. Der har kun været råd til, hvad der reelt svarer til minus økonomiske rammeaftaler med regioner og kommunerne, påstår de.

Skoler skal nedlægges og skæres ned, omsorgspersonale i hjemmeplejen og på hospitaler skal fyres, flere børn og forældre skal undvære daginstitutioner og pædagoger. Den milliard regeringen lover på finansloven dækker ikke engang inflationen og tidligere bestemte nedskæringer. 

Der er råd til velfærd. Det er en politisk beslutning, hvad befolkningens skatte- og afgiftskroner skal gå til. 

Regeringen og Folketinget har besluttet, at milliarder og atter milliarder kroner i stedet skal gå til de store monopoler, banker og virksomheder og til militær, oprustning, krig og NATO-budgetter. Og lige om lidt til skattereform til fordel for dem, der tjener mest.

Kommunal- og regions politikerne følger trop og svinger sparekniven endnu nogle hug. Hvorfor? Når de kender konsekvenserne i lokalsamfundene? Fordi deres karriere og opgave er at være det kommunale nedskæringstrin nedad i systemet. Så vi skal ikke vente et kommunalt oprør fra deres side mod nedskæringsrammen, der ikke giver nok penge til kommunerne eller mod EU’s budgetlov, der forlanger yderligere budgetnedskæringer.

Nej, vi må selv sige stop. Stop for kommunale nedskæringer på velfærds- og omsorgsområderne. Vi må kræve af kommunalpolitikerne, at nedskæringsrammen sprænges og regningen sendes tilbage til staten og regeringen.  

Rigtig mange steder i landet er der beboere, forældre, elever, ansatte, interesseorganisationer og lokale fagforeninger, der er gået sammen og demonstrerer og protesterer mod de store forringelser, der er undervejs. Og aktiviteterne har allerede fået nogle skolelukninger trukket tilbage.  

Det er den eneste vej frem. Kampens vej for vores egne forhold. Hvor vi går sammen og ikke lader os spille ud mod hinanden. Samfundets rigdomme skal bruges til at sikre den almindelige befolknings og arbejderklassens hverdag – ikke til at forgylde de rige og krigsindustrien. 

STOP de asociale kommunale nedskæringer 
STOP nedskæringerne på sundheds- og omsorgsbudgetterne
STOP nedskæringerne og lukningen af folkeskoler
Spræng de alt for ringe budgetrammer og aftaler
Skrot budgetloven 

4. september 2023
Arbejderpartiet Kommunisterne, APK


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater