Grov løndumping hos Brdr. Price og A Hereford Beefstouw – bak op om aktionerne

I foråret opsagde de to restauratører Brdr. Price og A Hereford Beefstouw deres overenskomst med 3F flere steder i landet. Bl.a. med krav om lønnedgang til 125 kr i timen for de ufaglærte! Der aktioneres nu med daglige demonstrationer foran restauranterne i Tivoli. Kig forbi og bak op!

Restauratørerne forsøger at dække deres løndumping ind under diverse afledende forklaringer. Som at de vil gøre op med uretfærdig aflønning af faglærte tjenere overfor ufaglærte. Den uretfærdighed vil de ’løse’ ved at sænke lønnen for de ufaglærte, der kommer på en løn på 125 kr i timen! En løn der ligger nede omkring dagpengesatsen.

Blandt andet er også overtidsbetaling halveret med 50 procent, det særlige tillæg forsvinder, ufaglærte miste deres fem feriefridage og tillæg for aftenarbejde i weekender og på helligdage.

Siden foråret har medlemmer af 3F været lockoutet fra restauranterne
– Ansatte på restauranterne Brd. Price og A Hereford Beefstouw i Tivoli i København, der er medlem er fagforbundet 3F, er fra i dag – 29. marts – udelukket fra deres arbejde, skrev 3F.

Og siden har sendrægtige forhandlinger med fagforeningen uden resultat sneglet sig afsted. Nu er situationen endelig overgået til konflikt.

Det er endnu et beskidt forsøg på løndumping. Et system der bakkes op af regeringen, der som en del af sit regeringsgrundlag har import af endnu mere udenlandsk arbejdskraft. Forbedring af løn, arbejdsforhold og uddannelse er vejen frem for manglen på arbejdskraft, offentligt som privat. Løndumping bliver sat i system, også gennem de fagretslige regler. Hvis fagbevægelsen ikke var bastet og bundet til fredspligten, kunne solidaritetsaktioner langt mere effektivt lukke ned for undergravning af arbejdsforholdene.

Der er hver dag talere fra andre fag, torsdag bl.a. Naja fra Fastfood workers group og Rasmus Emil Hjorth fra madbudenes organisation. Fra byer i hele landet er der dukket grupper op i solidaritet.

Kristian fra Strejkestøttekomitéen i Frederikssund kommenterer:

– Det er overhovedet ikke i orden når Brd. Price-‘grise’ & A Hereford Beefstouw smider deres overenskomster i skraldespanden og lader deres selvbestaltede ‘markedskræfter’ hærge på deres arbejdspladser.

Dét er der heldigvis rigtig mange, som ikke synes er iorden, sååååå …… dag efter dag fra kl.12 til kl.18 bliver der gjort opmærksomt på den ‘svinestreg’ udenfor Tivoli – lige indtil der bliver langet en overenskomst over disken igen.

Gi’ en hånd med & trop op – kan varmt anbefales

Det sker i tidsrummet 12–18.

Sted : Axeltorv 1, 1609 København V.

Se programmet for torsdag d. 10. august og ugen ud. Det opdateres løbende

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater