APKs sommerlejr fuld af revolutionær energi, diskussion og kultur

Netavisen Kommunistisk Politik har talt med tre deltagere på Arbejderpartiet Kommunisternes sommerlejr, der begynder onsdag den 19.juli. Der er ved at blive lagt sidste hånd på forberedelserne, og alle glæder sig til de politiske diskussioner og til at møde nye og gamle kammerater.
Arbejderklassens og ungdommens kampe, kampen mod krigen, analyser og diskussion af imperialismen og kampen for revolution er hovedtemaer på lejren.

Cathrine fra APK i København forklarer, at dette års lejr lægger stor vægt på ungdommen, særligt kan man glæde sig til oplæg fra unge kammerater fra vores søsterpartier i Tyskland og Spanien, og fra Danmarks Kommunistiske Ungdom.

Derudover er der en række vigtige diskussioner på programmet omkring udviklingen i verden og den skærpede kamp mellem de imperialistiske alliancer, og styrkelse af den antiimperialistiske kamp.

PROGRAM

Cathrine har været med i sommerlejrledelsen flere år, og hun slår fast at sommerlejren er langt mere end politiske diskussioner – ”der er kultur og masser af plads til lære nye kammerater at kende gennem de fem dage. De sidste forberedelser til årets revolutionære sommerlejr er i fuld gang, og vi glæder os meget til vi ses” 

Karin fra APK i Odense skal holde oplæg om klassekamp og aktiviteter i efteråret, hun kommer med erfaringer fra barrikaderne i solidaritet med sygeplejerskerne 2021 og i ok23 stem nej kampen. Hun forklarer, at partiet gik med i stem-nej-kampagnen i foråret efter fagtoppens forræderi med et overenskomstforlig slet ikke tog spørgsmålet om inflation og løn alvorligt.

”Folk har jo mistet mange tusinde kroner i realløn og står i virkelige problemer med at betale de basale udgifter, mens fagtoppen beskytter regeringen og monopolernes profitterne.

Nu begynder ok24 overenskomstkampen for de offentligt ansatte, der primært kommer til at handle om at rejse et massivt krav om at bryde rammerne og sikre højere løn til alle lavtlønsgrupperne. Samtidig må der rejses en kamp mod regeringens udsultning af velfærdsområderne.”

Karin forklarer, at en af sommerlejrens styrke er, at der er tid til at se kampene i hele deres sammenhæng, og tale om hvordan man kæmper for højere løn, og samtidig mobiliserer til kampen mod imperialismen.

”Folk i lavindkomstfag mærker tydeligst konsekvenserne af både inflation og nedskæringer, det er fra arbejderklassens nederste lag der ulmer en voksende vrede mod krig og uretfærdighed. Vi vil bruge sommerlejren til at diskutere, hvordan vi kan formulere og rejse samlende krav for den kæmpende bevægelse. Mens den parlamentariske venstrefløj og de opportunistiske lag i fagbevægelsen har spillet sig af banen som regeringens halehæng” – slutter Karin af.

Lisbet fra APK i København fortæller om, hvordan diskussionerne på lejren giver styrke og mobilisere alle aldre. ”Alle kan se vi står i en dramatiske periode, med krigen i Ukraine, skærpede modsætninger mellem imperialisterne, pandemier, økonomiske kriser, klimaforandringer osv. ”

”Magthaverne forsøger at splitte os ad, og banke os tilbage, så de kan kaste alle ulykkerne over på arbejderklassen uden modstand. Migranter bruges som prygelknabe mens monopolerne løber med gigantoverskud. Men når vi mødes på sommerlejren, mærker vi energien fra de andre deltagere i diskussionen, og vi får fornyet mod.”

Læs mere om sommerlejren på facebook


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater