Læserindlæg: At arbejde på skæve arbejdstider er en belastning!

Af Poul Andersen

Den normale arbejdstid ligge mellem kl. 06-18. Det er dog en samfundmæssig nødvendighed at en lang række arbejdsopgaver bliver varetaget i alle døgnets 24 timer. Hospitaler, plejehjem, ambulancer, brandvæsen o.s.v. Men flere og flere arbejder på skæve arbejdstider, også inden for områder, der ikke umiddelbart er livsnødvendige.

Det er blevet almindeligt at flere supermarkedskæder har åbent til kl. 22. Mange fabrikker kører med holddrift eller fast aften og nathold. Nogle kører oven i købet med kontinuerlig holddrift året rundt. Desuden er der restauranter og rengøring. For blot at nævne nogle. Sundt er det ikke.

For mange med skiftende arbejdstider er der helbredsmæssige konsekvenser. Maveproblemer, søvnforstyrrelser, øget risiko for hjerte/kar sygdomme. Og følgerne stiger med alderen. Derudover medfører skiftende arbejdstider sociale afsavn. Der må siges nej til fødselsdage, forældremøder aftenskole og andre begivenheder der ikke passer sammen med ens vagtplan. Det eneste der at gøre er at forhandle gene tillæg for at kompensere en smule for afsavnene.

Det er altså en kompensation for ulempen af at arbejde uden for normal arbejdstid og ikke en del af grundlønnen. Uanset lønstrukturkomiteen og arbejdsgiver-tænketankes manipulationer!

Send et læserindlæg til KPnet: Skriv til redaktion@kpnet.dk
Se andre læserindlæg
Synspunkterne i læserindlæg deles ikke nødvendigvis af KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater