Samfundets plads til unge bør ikke være i en kiste

Udtalelse den franske kvindeorganisation Égalite, 1.juli 2023

Samfundets plads til unge bør ikke være i en kiste

Retfærdig for Nahel

Begravelsen af Nahel, som blev dræbt af en politibetjent i Nanterre den 27. juni, fandt sted i dag d.1.juli. Politiets argument for drabet var  “nægtede at adlyde”. En amatørvideo, der viser skuddet affyret på klos hold, modsagde den officielle version og satte først ild til arbejderkvartererne i Nanterre og derefter til mange byer og arbejderkvarterer over hele landet flere nætter i træk.

De unges vrede, der kommer til udtryk på denne måde, stikker dybt og er vokset gennem lang tid. Diskrimination, mobning, racisme, politikontrol dagen lang, ydmygelse af forældre, social vold, voksende usikkerhed og fattigdom… Alle er berørt, også børn, og fremtiden for unge er dyster.

De, der lever i velstand, får mere og mere, mens arbejderklassens anstrengelser og trængsler fortsætter. Statslige løgne og straffrihed for magthaverne hører til dagens orden.

Vreden vokser, og oprøret er her.
Vi forstår dette oprør!
Vi var til “March for Nahel” den 29. juni i Nanterre.

Der var flere tusinde af os, mange, mange unge, mange mødre, hele familier, lokal kvarterer, lokalsamfundsaktivister, antiracister, studerende og venstrefløjsaktivister, kvinder og børn og valgte repræsentanter for fagforeninger og organisationer. En kompakt og kampklar march for at kræve “Retfærdighed for Nahel”, for at fordømme “Politi overalt, retfærdighed ingen steder”, for endnu engang at advare om “Ingen retfærdighed, ingen fred”.

I slutningen af marchen var vi vidner til det følelsesladede øjeblik, hvor Nahels mor rejste sig op på taget af en lastbil. Hun stod på taget af en varevogn med en rød røgbombe i hånden som en hyldest til sin søn Nahel. En klapsalve brød ud, og hun var stolt af sin søn! Med beslutsomhed krævede hun “retfærdighed” for sin søn. Gennem hende hylder vi alle de “modige mødre” som hende, der ofte er alene, og som hver dag kæmper for at sikre deres børns fremtid, en fremtid i det hele taget.

Nahel er ikke en isoleret tragedie. Antallet af unge, der bliver dræbt, af mennesker, der bliver dræbt af politiet i forbindelse med kontroller vokser, og den sociale uretfærdighed breder sig. 44 mennesker blev skudt af politiet i 2021-2022.

Det er ikke anholdelserne, intimideringen, politibetjentene, køerne af CRS-lastbiler, tåregassen vil berolige situationen. At være “efterladt”, at være udelukket fra samfundet er ikke en følelse eller en sindstilstand, det er en realitet.

Så ja, for Nahel, og for alle de andre, der står over for en regering, som kun kan reagere på vores vrede ved hjælp af undertrykkelse, ved hjælp af ensidig ”sikkerhed”, ved hjælp af klassepolitik og uretfærdighed, er vi tusindvis, der råber op.

Der er tusindvis af os, der råber, at vi ikke vil have dette samfund, vi bekæmper det!

Tusind gange nej.
Samfundet plads til de unge bør ikke være i en kiste
Nej til politivold mod unge og børn

Den franske kvindeorganisation Égalite, 1.juli 2023

Organisation de Femmes Egalité

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater