Strejker og demonstrationer mod besættelsesmagten Israel

Den igangværende israelske krigsforbrydelse mod flygtningelejren i Jenin, udløste kontant svar med generalstrejker og protester i de besatte områder. Fabrikker, offentlig transport, butikker, og universiteter blev lukket, mens folk deltog i protester og demonstrationer mod besættelsesmagten.

Israels angreb på Jenin, der begyndte tidligt mandag morgen, har indtil videre kostet 11 palæstinensere livet, såret 100 andre – heraf 20 alvorligt – ødelagt huse, bygninger og veje og tvunget hundredvis af familier ud af deres hjem.

Allerede i aftes blev der flere steder organiseret protestmarcher, herunder i flygtningelejren i Betlehem, i Ramallah og i det besatte Østjerusalem. I dag var Fabrikker, offentlig transport, butikker, og universiteter lukket af generalstrejke i alle besatte områder, mens folk deltog i protester og demonstrationer mod besættelsesmagten.

De israelske angreb på Jenin der ligger på den nordlige del af Vestbredden, er den største israelske operation i området siden 2002. Natten til mandag angreb Israels militær med fly og droner. Mens omkring 1000 israelske soldater med 150 pansrede køretøjer forsøgte at lukke det meste af byen ned, spærre folk inde.

Palæstinensisk Røde Halvmåne har oplyst, at de har evakueret 3.000 palæstinensere fra lejren. Ifølge Det Palæstinensiske Center for Menneskerettigheder var mindst to af de dræbte civile. Defense for Children International-Palestine har udtalt, at to af de dræbte var børn.

Invasionen begyndte omkring kl. 1 mandag morgen. Israelske styrker rykkede ind i Jenin og dens flygtningelejr, lukkede indgangene til lejren og “isolerede den fra byen”, ifølge PCHR. Fire palæstinensiske krigere blev dræbt, da indbyggerne forsøgte at afvise de invaderende styrker.

I videoer og fotos, der cirkulerede på de sociale medier, blev tre palæstinenseres lig set stablet oven på hinanden på en gade i Jenins flygtningelejr. De var blevet henrettet af en eller flere israelske snigskytter.

Direktøren for Røde Halvmåne, Ahmed Jebril, fortalte den britiske velgørenhedsorganisation Medical Aid for Palestinians, at “ambulancer kom under direkte beskydning” og blev blokeret, efter at israelske bulldozere havde ødelagt hovedvejene i lejren.

En video viser en israelsk snigskytte, der skyder direkte mod et kamera på et stativ, der tilhører besætningen på Al-Araby TV, i hvad tv-stationen sagde var et bevidst angreb. For lidt over et år siden skød og dræbte en israelsk snigskytte Shireen Abu Akleh, en mangeårig korrespondent for Al Jazeera, under en razzia i Jenin. Ingen er blevet stillet til ansvar for hendes død.

WAFA, siger, at det internationalt berømte Freedom Theater i Jenin flygtningelejren blev ramt af et dronemissil, som sårede et barn.

Direktøren for teatret, hvor familier havde søgt tilflugt, sagde, at det israelske militær bulldozede veje og et mindesmærke for dræbte palæstinensere i lejren nær teatrets indgang.

Jenin-flygtningelejren er tæt befolket, med 14.000 palæstinensere, der bor på mindre end en halv kvadratkilometer. Lejren er en af mange på Vestbredden, i Gaza, og i nabolandene. Den huser millioner af palæstinensere, som blev tvunget fra deres hjem og jord før, under og efter oprettelsen af staten Israel i 1948, samt deres efterkommere.

Den igangværende indtrængen i Jenin-flygtningelejren har foruroligende paralleller til Israels invasion i 2002. Her blev mindst 52 palæstinensere og 23 israelske soldater dræbt. Det israelske militær efterlod “et landskab af ruiner”, hvor “lugten af død” gennemtrængte lejren, ifølge et vidne til eftervirkningerne af den 11 dage lange belejring. Mere end 400 huse blev ødelagt, og en fjerdedel af lejrens befolkning blev fordrevet, ifølge UNRWA, FN’s agentur for palæstinensiske flygtninge.

Indtil nu i år er mere end 180 palæstinensere blevet dræbt af israelske tropper, politi og bosættere på Vestbredden og i Gaza. Andre er døde af skader, de havde pådraget sig tidligere, ifølge opgørelsen fra The Electronic Intifada.

Læs APKs solidaritets udtalelse med det kæmpende Palæstina:
Fordøm Israels kriminelle angreb på Jenin! | KPnet


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater