Socialdemokratiet har taget Moderaterne med ind i regeringen, så de bl.a. kan få rollen som dem der sætter tempo på privatiseringen. Socialdemokraterne nikker og dækker sig ind med små figenblade og moderationer. På Folkemødet på Bornholm erklærede indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) sig enig i Moderaternes idé om, at de ældre i fremtiden skal tilkøbe de ydelser “de i stadig højere grad mangler fra det offentlige.”
Sundhedsvæsenet, ældreplejen – og hele den offentlige velfærd er udsultet gennem årtier og parallelt med dette er de private ordninger lige så stille blevet lanceret, så vi nu er på et niveau, hvor det er helt almindeligt f.eks. at springe køen til en nødvendig operation over, fordi man har en sundhedsforsikring, gennem arbejde eller privat. Vil du vente 2 år – eller tager du den over det private, er det valg de der har en sundhedsforsikring kan tage. Uden forsikring stiller du op i køen. Det er også dagligdag, at de offentlige sygehuse sender afviste patienter videre til privathospitalerne som ren rutine, og at forældre må oprette privatskoler fordi deres lokale skole bliver lukket ned osv. osv.
Vejen er i den grad banet for privatisering og øgede klasseskel i sundhed og uddannelse. Så nu skrues der op for den åbenlyse superliberalistiske nyordning, hvor der måske findes en helt skrabet basismodel, hvor alle ydelser herudover skal tilkøbes af den enkelte – hvis du har råd. Moderaterne har fået rollen i regeringen at pace på den udvikling.
At Socialdemokratiet er med på vognen fremgik af Kaare Dybvads udtalelser i Debatten på årets Folkemøde på Bornholm. Her fremlagde kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) Moderaternes idé om højere indbetalinger til arbejdsmarkedspensioner, så man, når man bliver pensionist har samlet en opsparing til sin egen ældrepleje, der giver de ældre ”en højere og bedre service end den de får i dag”.
Kaare Dybvad reagerede med denne kommentar:
”Jeg synes det er fornuftigt, hvis det er det der skal til, hvis vi skal sikre kvaliteten hele vejen rundt i vores velfærd.”
Han forsøgte derefter, at dække sig ind ved at hævde, at det for Socialdemokratiet handler om, at alle kan få de samme tilbud uanset om man har en lav indkomst.
Disse to udsagn står jo i skærende kontrast til hinanden, løftet om lige muligheder til alle falder helt til jorden, når man som politiker samtidig udtaler, at det kan være nødvendigt med privat sikring. Det samme ’tilbud’ er der jo så klart ikke tale om. Det når næppe ”hele vejen rundt”.
Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne